Onduidelijkheid over waarde Decemberzegel - Postzegelblog

Onduidelijkheid over waarde Decemberzegel

140

Soms krijg je het idee dat ze bij TNT Post niet precies weten waar ze mee bezig zijn. Ik ontleende aan een officiële mail van TNT Post van 5 november dat het woord December op de Decemberzegels (uitgegeven 23 november) staat voor het gereduceerde tarief van 34 eurocent en dat ze gebruikt kunnen worden voor post tot 50 gram met een bestemming binnen Nederland in de periode 23 november tot en met 5 januari 2011.

Geldigheid Decemberzegels

Wie schetst mijn verbazing toen ik, gevraagd naar het eventueel bijdrukken van bijplakzegels (die van 5 en 10 cent) het volgende antwoord kreeg: De Decemberzegels staan niet meer voor de frankeerwaarde van € 0,34, de tekst ’December’ op de postzegel staat voor de dienst die TNT Post levert in de periode waarin deze postzegels gebruikt mogen worden, n.l. van 23 november tot en met 6 januari 2011 (HW. Dus niet 5 januari).

Postzegels bijplakken na 6 januari?

Na deze periode kunnen de postzegels nog wel gebruikt worden, men moet dan voor post binnen Nederland op een categorie 1-poststuk (0-20 gram) twee Decemberzegels plakken, voor een categorie 2-poststuk (20-50 gram) moet men drie Decemberzegels plakken. Men kan de zegels ook bewaren tot de volgende kerstperiode, dan kunnen ze gewoon weer geplakt worden. Verder worden er zolang de voorraad strekt nog bijplakzegels geleverd in de frankeerwaarden € 0,02, € 0,03, € 0,05 en € 0,10. NB. Die laatste opmerking was naar aanleiding van mijn vraag.

Ik begrijp er eerlijk gezegd niets meer van. Een Decembervelletje met twintig zegels kost € 6,80, of wel 34 cent per zegel. Maar wie na 6 januari zijn Decemberzegels wil wegplakken moet op een brief tot 20 gram twee zegels plakken, of 2 x 34 c = 68 cent, terwijl er maar omgerekend 46 cent op die brief hoeft. En op een brief tot 50 gram moeten drie Decemberzegels, omgerekend 3 x 34 c = 102 cent. En dat terwijl het tarief 2 x 46 c = 92 cent is.

Freestampcatalogue gratis online postzegelcatalogus

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (15 stemmen, gemiddeld: 4,47 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.