Noorwegen: kerstzegels, Europazegels en aanvulling op 140 jaar oude Posthoornreeks - Postzegelblog

Noorwegen: kerstzegels, Europazegels en aanvulling op 140 jaar oude Posthoornreeks

9

Noorwegen heeft 15 november de Posthoornreeks aangevuld met drie zegels, 4 kr., 8 kr. en 30 kroon. Deze reeks bestaat sinds 1872 en is daarmee met ongeveer 120 zegels de langst lopende reeks ter wereld. Vestigt Noorwegen met deze reeks een record, het heeft nog een record gevestigd.


Posthoornreeks; de langstlopende reeks ter wereld

Posteurop-zegels; thema kinderboeken

Op 15 november gaf Noorwegen als laatste in Europa de Posteuropzegels/kindertekeningen 2010 uit. Twee A-zegels met afbeeldingen ontleend aan de boeken Grootmoeder en de acht kinderen. Op de ene zegel een kind in een slee, op de andere Het huis in het bos. Oplage: 600.000 van elke zegel.

Noorse kerstzegels 2010

Tot slot twee kerstzegels, ook beide in A-waarde; afbeeldingen: geit van stro en een kandelaar en mistletoe. Tien zegels in een boekje (oplage 865.000).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Noorwegen Europa CEPT KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.