Duitsland herdenkt 175 jaar spoorwegen - Postzegelblog

Duitsland herdenkt 175 jaar spoorwegen

3

Op 7 december 1835 om 9 uur vertrok de stoomloc Adler van Neurenberg naar Fürth. Een rit van zes kilometer met een snelheid van 35 km/u en met 200 passagiers. Hiermee waren de Duitse spoorwegen geboren. Tegenwoordig rijden dagelijks 39.000 treinen over een spoorwegnet van 37.000 km en worden ruim zes miljoen passagiers vervoerd. Duitsland heeft 11 november 175 jaar spoorwegen herdacht met een 55 c-zegel waarop een beeld van het vertrek van de Adler.

Dichter en schrijver Frits Reuter

Verder werden op 11 november de 200e geboortedag herdacht van de dichter, schrijver en democraat Fritz Reuter (1810-1874) met een 100 c-zegel (tekst + kleine afbeelding).

Duitse kerstzegels

En er verschenen twee kerstzegels met bijslag die details laten zien van de kribbe van Sebastian Osterrieder (1864-1932) in de Münchener Liebfrauendom: Maria met Kind (45+20) en de Aanbidding van de Koningen (55+20).

De oudste sociale verzekering en de wereldkampioenschappen alpineskiën

Ook werd de Knappschaft, de oudste sociale verzekering van de wereld, daterend uit 1260, herdacht met een zegel van 145 c met daarop een foto getiteld Frühstück; en tot slot aandacht voor de wereldkampionschappen Alpine Skiën 2011, die voor de tweede keer – na 1978 – in Garmisch-Partenkirchen worden gehouden (motief op een 55 c-zegel reuzenslalom).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Kerst SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.