In kort bestek…(294} Teller reeks Welt der Briefe staat al op 24 zegels - Postzegelblog

In kort bestek…(294} Teller reeks Welt der Briefe staat al op 24 zegels

0

Duitsland heeft 4 januari het uitgiftejaar geopend met een aanvulling op de permanente reeks Welt der Briefe met een zegel in de waarde van 255 cent. Op de zegel een envelop die omringt door sterren en planeten door het universum zweeft.

 


De reeks Welt der Briefe werd op 3 december 2021 als opvolger van de mooie permanente reeks Bloemen ingezet met vier zegels. Met deze nieuwe aanvulling bestaat de reeks nu uit 24 zegels, te weten van lage tot hoge waarde: 5, 10, 30, 32, 33, 37, 38, 45, 48, 50, 61, 70, 85, 95, 100, 110, 160, 170, 195, 225, 255, 345, 370 en 325 cent.
Waar al die verschillende waarden voor dienen is me eigenlijk niet duidelijk. Ik kan me voorstellen dat er hier en daar, in verband met een tariefsverhoging, een bijplakzegel tussen zit, maar in een periode van twee jaar zoveel bijplakzegels is niet te verklaren. Of speelt hier,  net als bij PostNL (rond de veertig bijzondere zegels) kasspekken een andere rol.

Behalve de aanvullende zegel Welt der Briefe zijn er 4 januari nog drie zegels uitgekomen, waarvan ook twee uitbreidingen van reeksen. Om te beginnen de zesde zegel (160 c) in de reeks U-Bahn Stationen. Deze keer aandacht voor het station Westfrieddhof München, dat op 23 mei 1998 werd geopend.

De derde reeks die is aangevuld is Zeitreise Deutschland en voert naar Berlijn. Op een zegel in de waarde van 85 cent de Brandenburger Tor, rechts ten tijde van de Berlijnse Muur, links daarna.

De vierde zegel die 4 januari verscheen betreft de postale viering van 500 Jahre Evangelisches Gesangbuch (waarde 100 c).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel