In kort bestek…(301) Even aandacht voor twee interessante reeksen - Postzegelblog

In kort bestek…(301) Even aandacht voor twee interessante reeksen

0

Dat zijn: Åland, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Bhutan, Bosnië Herzegovina, Bulgarije, China, Christmas Island, Eiland Man, Frankrijk, Gibraltar, Hong Kong, Hongarije, Japan, Jersey, Zuid-Korea, Liechtenstein, Macau, Maleisië, Malta, Moldavië, Mongolië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, Polynesië, Roemenië, Servië, Singapore, Sint Maarten, Taiwan, Thailand, Verenigde Naties, Verenigde Staten en Vietnam.

Het is bijna voor honderd procent zeker dat in de loop van de filatelistische geschiedenis er geen enkel land, staatje of eiland meer te vinden is dat nog nooit een zegel aan een bloem, of bloemen een zegel of een serie zegels heeft gewijd.
Zo kwam ik, op zoek naar iets anders, twee bloemenzegels tegen onder de titel Wildflowers die Canada op 1 maart had uitgegeven, te weten Asclepius tuberosa/ knolzijdeplant en Monarda punetata/paardemunt. Op zich dus helemaal geen bijzondere ontdekking, Zij het niet dat deze emissie een voortzetting was van een reeks die in 2007 al was ingezet.

Dus voordat ze zijn uitgebloeid een overzicht(je):
2007, sering, 2008, paeonia, 2009, rododendron, 2010, kaaps viooltje, 2011, zonnebloemen, 2012, daglelies, 2013, magnolia, 2014, rozen, 2015, passiebloem, 2016, hortensia, 2017, madeliefje, 2018, lotus, 2019, gardenia, 2020, dahlia, 2021, bloesem van de wilde appel, 2022, cali lelie 2023, boterbloem en nu dus in het wild groeiende bloemen.

Wat reeksen betreft, de beroemdste “bloemenreeks” is de Duitse permanente reeks “Bloemen” die enkele jaren geleden is opgevolgd door de reeks Welt der Briefe.

Tot slot weer een NAVO-zegel. Vorig jaar september gaf Finland een zegel uit ter gelegenheid van de toetreding van dat land tot de NAVO. Op 8 mei echter heeft Finland opnieuw een NAVO-zegel uitgegeven, maar met deze zegel wil Finland, heel bijzonder, het feit memoreren dat Zweden ook lid is geworden van het bondgenootschap. Op de zegel het NAVO-logo en de Zweedse vlag .Het is nu wachten op een Zweedse NAVO-zegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Armenië Bhutan Bosnië Herzegovina Bulgarije China Volksrepubliek China vóór 1949 Frankrijk Hong Kong Japan Jersey Liechtenstein Malta Monaco Nederlandse Antillen Nederland Roemenië Thailand Taiwan Thailand Verenigde staten Verenigde Naties Vietnam Wit-RuslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.