Typisch Nederlands – paarden - Postzegelblog

Typisch Nederlands – paarden

1

Typisch Nederlands - paarden Voor het vel Typisch Nederlands – paarden; de derde emissie van Typisch Nederlands 2024, hebben de drie ontwerpers van Total Design uit Amsterdam, Adam Lane, Edwin van Praet en Huub van Veenhuijzen, twee Friese paarden als uitgangspunt gekozen. Via Artificial Intelligence (AI) / Kunstmatige Intelligentie zijn de paarden als een Delfts blauwe porseleinen beeldengroep uitgevoerd.

Typisch Nederlands – paarden: uitgiftedatum 25 maart 2024

Typisch Nederlands - paarden

Emissiegegevens: Adam Lane, Edwin van Praet en Huub van Veenhuijzen van Total Design, Amsterdam zij de grafische ontwerpers, emissie-oplage 75.000 postzegelvellen à 6 dezelfde postzegels, drukkerij Cartor Security Printers in Meaucé-La Loupe (Frankrijk).

Hecht afgebeeld paardenduo

Beide paarden zijn dicht bij elkaar geportretteerd, terwijl beide hoofden elkaar raken. Met behulp van het AI- programma Midjouney is de afbeelding op basis van tekstbeschrijvingen tot stand gekomen. Daarin staat o.a. beschreven de gewenste situatie, de lichtinval, de positie van het dier en waar de kijker staat. In het beeld zit een zachtheid, die past bij het gevoel van intimiteit dat de ontwerpers erin hebben trachten te realiseren. De paarden kijken ons liefdevol aan, waardoor ze zich ook dicht bij ons bevinden, zowel letterlijk als figuurlijk.
Paarden zijn van nature echte kuddedieren; ze leven samen in groepsverband. Een paard alleen is onzeker, kan gedragsproblemen ontwikkelen. Een paard heeft dag en nacht een maatje nodig wat in de postzegelafbeelding optimaal is verwerkelijkt.

Typisch Nederlands - koeien Typisch Nederlands - honden Typisch Nederlands - paarden

De uitstraling van ieder dieren tweetal komt overeen met hun geaardheid: de honden symboliseren kracht, koeien gemoedelijkheid en de paarden eenheid.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (1)

  • Bate Hylkema op 24 maart 2024 om 13:29

    Volgende week zondag richt ik mijn aandacht op een niet in het officiële emissieprogramma opgenomen emissie ‘200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij’.
    Hoogstwaarschijnlijk een Persoonlijke Postzegel-uitgifte. Het postzegelvel bevat 10 (niet???)gelijke potzegels. In 1924, 1974 en 1999 zijn er al eerder KNRM-jubilea-postzegels uitgegeven.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)