In kort bestek…(300) Belgische bpost vraagt aandacht voor Europese verkiezingen - Postzegelblog

In kort bestek…(300) Belgische bpost vraagt aandacht voor Europese verkiezingen

0

Van 6 tot 9 juni zullen in Europa verkiezingen worden gehouden voor een Europees Parlement. Om in het belang daarvan postaal aandacht voor te  vragen heeft de Belgische bpost op 2 april een verkiezingszegel uitgegeven.

Het is echter wel een beetje een merkwaardige uitgave. Op  de zegel wordt alleen een vogel afgebeeld of te wel de blauwe kiekendief en het woord verkiezingen. Maar om welke verkiezingen. Om het Europees parlement dat is nu wel duidelijk, maar over een paar jaar weet niemand meer om welke verkiezingen.

En dan de kiekendief. Vermoedelijk heeft men bij bpost nou niet bepaald raad geweten met het beeld. Daarom hebben ze een bekend ontwerper aan het werk gezet. De zegel (oplage onbeperkt) is namelijk ontworpen door de in de postzegelwereld  beroemde André Buzin, die onder andere naam heeft gemaakt met de sinds eind jaren “80 van de vorige eeuw ‘’ lopende vogelzegels. De zegel hoort thuis in  tenminste drie verzamelingen: uiteraard België, in het thema vogels, en, misschien een beetje te ver gezocht, in het thema Europa.

Maar bij de verkiezingszegel is het echter op 2 april (de tweede uitgifte dag van het jaar, de eerste was 22 januari) niet gebleven. Er verschenen nog twee aan dieren gewijde emissies.

Om te beginnen de PostEurop-uitgave die dit jaar het gemeenschappelijke  thema “bedreigd onderwaterleven” heeft. In een velletje dat een beeld geeft van het leven onder water twee zegels in de waarde Europe 3  (oplage 35147) een doornhaai en een paling.

De derde “dieren’’-emissie brengt baltsgedrag in beeld. Op vijf zegels in de waarde 1 (oplage 35.147) onder andere kraanvogels en bruine kiekendief (zie de verkiezingszegel).

De tweede emissie dag (2 april) wordt afgerond met een velletje gewijd aan Belgische choreografie. Vijf zegels in de waarde 1, oplage 35.147.

De volgende emissie dagen zijn 7 en 8 juni 2024.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel