Gemeenschappelijke uitgiften: van twijgje tot forse tak - deel 2 - Postzegelblog

Gemeenschappelijke uitgiften: van twijgje tot forse tak – deel 2

2

Met de Belgisch-Franse gemeenschappelijke uitgifte uit deel 1 van dit artikel meegerekend zijn er dit jaar al twintig verschenen. Twee recente zijn een Fins-Japanse joint issue (29 oktober) en een Ierse-Chileense (1 november). Op de eerste, vijf zegels, staan o.a. een kerstman, een kerstkrans en een kerstboom (waarden: 5 x 0,55 c en 5 x 80 yen); de Iers-Chileense uitgifte herdenkt het begin van de strijd voor een onafhankelijk Chili 200 jaar geleden waarin John Mackenna en Bernardo O’Higgens, die op de zegels staan, een belangrijke rol hebben gespeeld.

Gemeenschappelijk uitgifte Finland Japan, kerstzegels

Joint issue Ierland Chili

Nog meer gemeenschappelijke uitgiften in 2010

Een overzicht van alle gemeenschappelijke uitgiften die dit jaar zijn verschenen (data kunnen iets afwijken): Gibraltar-Malta (22 januari): ’100 Ton Gun’, kanonnen ooit gevonden in Gibraltar en Malta, nu een van de belangrijkste toeristische attracties; Tweejaarlijkse Noordse emissies door Aland, Denemarken, Faroer, Finland, Groenland, Noorwegen, IJsland en Zweden (17, 20 en 24 maart). Thema: Het leven langs de kust. Diverse afbeeldingen, o.a. het werk in de haven en het drogen van vis; Israël-Canada (24 april): 60 jaar vriendschappelijke betrekkingen; San Marino-Japan (7 april): elk een velletje met vier zegels: eerste toren van San Marino en de buste La Repubblica, het Japanse kasteel Himeji, en schilderijen; Gibraltar-San Marino (30 juni): bezienswaardigheden; Australië- Papoea Nieuw-Guinea (20 april): overwinning op Japanse troepen/Kokoda Trail (WO II); Canada-Zweden (18 mei): zeedieren; Israël-Oostenrijk (27 mei): 5e sterfdag Simon Wiesenthal; Servië-Rusland (28 juni): ikonen; Roemenië-Portugal (6 juli): diplomatieke betrekkingen; Aland-Macau (30 augustus): kerkraam; Argentinië-Duitsland (17 augustus): Frankfurter Buchmesse, Argentinië: gastland; Roemenië-Argentinië (18 augustus): bergmeren; Zweden-Ierland (26 augustus), balletscène uit Romeo en Julia, ets van Czeslaw Slania; Roemenië-Oostenrijk, Oriënt-Express; Spanje-Turkije (18 oktober): Alliance of Civilization; Australië-Argentinië (25 oktober): historische weerstations; Finland-Japan (29 oktober): kerstzegels; Ierland-Chili (1 november): begin Chileense overwinningsstrijd; België-Frankrijk (8 november): deVlaamse primitieven; Hongarije-Iran (10 november): aardewerk borden.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Chili Finland Japan KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.