Noordse emissies: van A(land) tot Z(weden) - Postzegelblog

Noordse emissies: van A(land) tot Z(weden)

0

Bijna stuk voor stuk houden de Noordse landen hun uitgiftebeleid binnen de perken. En tussen de Noordse emissies zitten altijd veel interessante thema’s. Zo ook die van de laatste tijd: oldtimers in Faeröer, Nobelprijswinnares Marie Curie in Zweden, 100 jaar strips in Finland en Noorwegen, in IJsland een gemeenschappelijke uitgifte met Malta, in Finland en Noorwegen aanvullingen op permanente reeksen, en, als gebruikelijk aan het slot van het jaar, veel kerstzegels. In 6 opvolgende artikelen een uitgifteoverzicht van A(land) tot Z(weden).

Aland, landschappenreeks en kerstzegel

Aland zette 28/9 de landschappenreeks voort, weer met twee zegels, en deze keer met Kökar (inrikis) en Jomala (Europa). Deze laatste zegel maakt deel uit van de tweejaarlijkse SEPAC-uitgifte. Met de kerstzegel (Julpost) werd 2011 afgesloten. Motief: een bloeiende hyacint.

Denemarken: postzegel met humor

Denemarken kwam 25 oktober niet echt met kerstzegels. Op de jaarafsluitende zegels namelijk humoristische tekeningen van de satirische tekenaar Claus Bigum van het dagblad Berlinske Tidende. Op de zegels ’winterbezigheden’ van de Denen, zoals vissen en baden in een wak. Waarden 6,00, 8,00, 11,00 en 13,00 kr.; ook een souvenir- en een minivelletje en twee boekjes met 10 x 6,00 kr.- en 10 x 8,00 kr.-zegels.

In het volgende artikel komen de uitgiften van Faeröer aan bod.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aland Denemarken KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.