In kort bestek…(299) UNPA zet reeks bedreigde dieren en planten voort - Postzegelblog

In kort bestek…(299) UNPA zet reeks bedreigde dieren en planten voort

0

Al meer dan dertig jaar geeft de UNPA, de Postadministratie van de Verenigde Naties velletjes uit gewijd aan bedreigde dieren en planten. Voor 28 april staat de editie voor 2024 gepland, en opnieuw is de set indrukwekkend. Als gewoonlijk drie velletjes, New York, Genève en Wenen met vier maal vier zegels.

In het New York-velletje zitten vier keer vier zegels in de waarde van 1,55 dollar met de volgende dieren en planten: Rhynchobatus djiddensis, Orchis anatolica, Neofelis nebulosa en Pycnonolus zeylaanicus. Oplage: 9000 velletjes, 36.000 zegels.

In het Genève-velletje vier keer vier zegels in de waarde van CHF 1,90 met de volgende dieren en planten: Potamotrygon albimaculata, Aquilaria malaccensis, Vicugna vicugna en Isurus oxyrinchus. Oplage: 9000 velletjes, 36.000 zegels.

In het Wenen-velletje ver keer vier zegels in de waarde van € 1,50 met de volgende dieren en planten: Sphyrna lewini, Ophrys cilicica, Lama guanicoe en Copsychusmalabariicus.Oplage: 10.000 velletjes, 40.000 zegels.

De NAVO viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Noorwegen heeft 4 april dit feit postaal herdacht met de uitgifte van een zegel in de waarde Europa 20g in een oplage van 155.000.

Om bij de NAVO te blijven, Roemenië heeft 29 maart twee zegels uitgegeven (5 lei en 13 lei) om postaal het feit te vieren dat het 20 jaar geleden tot de NAVO toetrad.

Frankrijk: 15 maart, 50-jarig bestaan van de luchthaven Charles-de-Gaulle bij Parijs, opstijgend vliegtuig boven de luchthaven, vijftiien1,95-zegels in een velletje; 18 maart, Marianne blikt vooruit op Paris Philex 2025, 1,29 €; 22 maart, 50 jaar impressionistische werken in het Musée d’ Órseay. met o.a. Renoir, Monet en Gogh. 12 x Lettre Verde.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Frankrijk Noorwegen Oostenrijk Verenigde staten Verenigde Naties ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.