Nieuwe Eofilatelie stukken nu op de online postgeschiedenis van Zuid-Kennemerland - Postzegelblog

Nieuwe Eofilatelie stukken nu op de online postgeschiedenis van Zuid-Kennemerland

0

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Haarlemse Filatelistische Vereniging ‘Op Hoop van Zegels’ (op 12 december 2018) kreeg Arend Bultman een publicatie cadeau over de eofilatelistische geschiedenis van Haarlem: de periode van vóór het verschijnen van de eerste postzegels in Nederland.

Arend is negen jaar voorzitter geweest (van 2009 tot en met 2018) en wordt opgevolgd door Luc Turkenburg. Gedurende de bestuursperiode van Arend is het 100-jarig bestaan van de vereniging gevierd (in 2011) en Arend was ook een van de initiatiefnemers van het online plaatsen van een uitgebreide geschiedenis van alles wat met de post te maken heeft gehad in de regio Zuid Kennemerland. De bundel met eofilatelistische informatie over Haarlem is samengesteld uit materiaal van OHvZ leden (met een grote inbreng van David Haug en Dik de Geus) en aangevuld met veel illustraties die op veilingsites en andere internetbronnen te vinden zijn. Ook informatie van bekende auteurs over de postgeschiedenis is verwerkt zoals de boeken van Vellinga (1933) en Korteweg (1957) en van de Po&Po groep.

Online is de eofilatelistische periode in drie delen gepresenteerd:

  • van het begin van de 18e eeuw tot 1806,
  • van 1806 tot 1830 en
  • van 1830 tot 1852

Uit de verzameling van David Haug

Alle gebruikte stempels en andere postaanduidingen die voor Haarlem relevant zijn geweest komen aan bod. Aanvullingen en correcties kunt u mailen naar secretaris@ohvz.nl
Neem ook kijkje op de website www.ohvz.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)