Voorspellingen voor 2022 - Postzegelblog

Voorspellingen voor 2022

6

Wat zijn de voorspellingen voor 2022? Heeft u in uw glazen bol gekeken? Of heeft u een oude Franse apotheker gevraagd naar zijn voorspellingen? En kwamen deze voorspellingen uit in 2021? Zullen deze betekenissen uw leven beïnvloeden in 2022? Benieuwd wie deze ziener en astroloog is uit Frankrijk?

Nostradamus

 

Nostradamus is overleden in Salon-de-Provence in 1566.

Nostradamus (eigenlijk Michel de Nostredame; Saint-Rémy-de-Provence (1503) – Salon-de-Provence (1566)) was een Frans apotheker. Volgens vele bronnen zou hij ook arts zijn geweest, hoewel hij uit de Faculteit der Geneeskunde van Montpellier is gezet. Zoals veel van zijn collega’s uit de renaissancetijd beoefende hij ook de astrologie. Hij is vooral bekend als ziener, en als auteur van Les Prophéties.

Roemenië (2003): 500 jaar Nostradamus (1503 – 1566)

 

Les Prophéties

Nostradamus voorspellingen werden zo´n groot onderdeel van zijn werk dat hij besloot om ze allemaal samen te brengen in één groot werk. In 1555 publiceerde hij zijn werk Les Prophéties, een verzameling van zijn belangrijkste voorspellingen. Les Prophéties bestaat uit tien delen, ook wel centuriën genoemd, met elk ongeveer honderd vierregelige verzen (kwartrijnen), die stuk voor stuk een voorspelling voor de toekomst deden. In totaal heeft het boek zo´n 3525 van deze verzen. De inhoud van het boek en de aard van zijn voorspellingen waren lastig te ontcijferen. Hij bedacht een methode om de betekenis van zijn voorspellingen te verdoelezen met een soort woordspelletjes en door naast het Frans ook een mix van andere talen zoals Grieks, Italiaans en Latijn te gebruiken. Waarschijnlijk deed hij dit omdat hij bang was voor tegenstand vanuit de religieuze hoek.

Les Prophéties (1568). Bron: Wikipedia.

De voorspellingen in Les Prophéties beginnen in 1524 en eindigen in het jaar 3797, en zijn in te delen in verschillende categorieën. Een indeling is: de jaartalkwatrijnen, waarbij de jaartallen van het vervullingjaar erbij vermeld staan; de komeetkatrijnen, waarbij kometen centraal staan; de milleniumkwatrijnen, die aanwijzingen bevatten die te maken hebben met het zogenoemde millenniummodel, het chiliastische tijdrekenmodel waarmee Nostradamus de bestaansduur van de wereld berekende; en tot slot de uurhoekkwatrijnen, waarbij de kwatrijnen astrologische aanwijzingen bevatten met een bijbehorende horoscoop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nostradamus angst voor verzet vanuit de religieuze wereld was ongegrond. Hij had een goede relatie met de rooms-katholieke kerk en naar verluidt is hij nooit naar aanleiding van zijn geschriften vervolgd wegens ketterij, omdat hij in zijn geschriften niet uitweidde over het beoefenen van magie. Wel ontstond er onder het volk enige onrust door de voorspellingen van Nostradamus, omdat sommigen dachten dat hij een dienaar van de duivel was, en anderen zeiden dat hij nep of krankzinnig was. Veel meer mensen geloofden echter dat de voorspellingen spiritueel van aard waren. Zijn populariteit groeide en hij werd één van de beroemdste figuren van de Renaissance. Eén van zijn bekendste aanhangers uit die tijd was Catharina de’ Medici, vrouw van Koning Hendrik II van Frankrijk.

 

 

 

 

Voorspellingen voor 1945

Uit ~ Centurie II, kwatrijn 6

Dicht bij de havens en in twee steden zullen twee plagen zijn,
en nooit werd iets dergelijks aanschouwd.
Honger en pest daarbinnen; buiten worden zij met geweld verdreven:
Zij roepen om hulp tot de grote, onsterfelijke God.

Dit kwatrijn zou slaan op de atoombommen die in 1945 op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki werden gegooid.

 

 

 

Voorspellingen voor 2021

Nostradamus voorspellingen voor 2021: ergste hongersnood uit de geschiedenis, zonnestormen en meteorietinslagen, een aardbeving die Californië zal vernietigen en zal er een ´zombie-apocalyps´ plaatsvinden.

 

 

 

 

 

 

 

Voorspellingen voor 2022

Volgens Nostradamus krijgen we last van hoge inflatie en hongersnood. Dat eerste is een goede gok van hem, dat laatste heeft een ’iets’ minder grote kans om uit te komen. Volgens de New York Post die de uitspraken van de middeleeuwse ’ziener’ heeft bekeken, zou zelfs kannibalisme niet uitgesloten zijn. De prijs van tarwe zal zo hoog worden, dat de mensen uit wanhoop elkaar zullen eten. Dan vallen de coronajaren 2020 en 2021 nog best mee. Gelukkig hoeven we Nostradamus niet serieus te nemen, de voorspellingen van hem komen vaker niet dan wel uit.

 

 

 

 

 

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Ajman Frankrijk Groot Brittannië Japan Monaco Roemenië Astrologie Tweede wereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Yvonne Kruse op 13 januari 2022 om 14:38

  Kende Nostradamus Californië? Of begrijp ik iets verkeerd?

 • Bob op 13 januari 2022 om 15:39

  Leuk blog weer! 5 sterren

 • willem hogendoorn op 13 januari 2022 om 19:22

  @Bob: Beste Bob. Ik lees regelmatig jouw reacties bij de blogs van Randy: 5 sterren. Op andere bloggers reageert je nooit. Kennelijk heb je wat met Randy wat ik overigens prima vind. Maar alleen reageren met mooi verhaal weer, of 5 sterren, wordt wat afgezaagd. Geef in de toekomst eens aan waarom een blog 5 sterren verdient.
  Met groet en blijf gezond
  Willem

 • Randy Koo op 13 januari 2022 om 20:50

  @Yvonne: Profetieën zijn geschreven in 1555. Huidige lezers van de kwatrijnen vertalen de voorspellingen naar de huidige tijd en locatie. Zie als voorbeeld de voorspellingen voor 1945.

 • Helga op 14 januari 2022 om 10:24

  5* voor alle blogs Randy.
  5* voor positieve reacties Bob.
  1* voor negatieve reactie Willem.

 • Lars op 15 januari 2022 om 08:31

  5 sterren voor Willem. BAM!
  Maar goed… Ik heb volgens mij wel eens eerder voorgesteld via een reactie om die sterren en duimpjes maar weg te laten. Het leidt sommigen alleen maar af die het daarna niet meer inhoudelijk over het artikel kunnen hebben.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)