Marianne gaat voor goud op WK 2012! - Postzegelblog

Marianne gaat voor goud op WK 2012!

1

In 1938, 1948, 1979 en 1998 was Valkenburg al gastheer voor het Wereldkampioenschap. In 1959 Zandvoort en in 1967 was het Heerlen. Nu dus voor de 7de keer in Nederland. Het WK wordt gehouden van 15 t/m 23 september 2012. Het WK  is voor het eerst verspreid over 2 weekenden. Tevens zal  er weer een ploegentijdrit voor mannen en vrouwen plaatsvinden.

Marianne Vos werd in 2006 wereldkampioen bij de vrouwen. Nadien won ze 5 jaar op rij zilver.

Het wereldkampioenschap wielrennen 2012 zal worden gereden in Zuid-Limburg en zal telkens Valkenburg hebben als finishplaats. Limburg kreeg op 23 september 2009 in Lugano de voorkeur boven Genua (Italië), Hooglede (België) en Sotsji (Rusland).  Op het parcours voor de wegwedstrijden, 16,5 kilometer lang, zijn de Cauberg en ook de Bemelerberg de scherprechters.

De organisatie in Nederland is in handen van de provincie Limburg in samenwerking met acht Limburgse gemeenten. Valkenburg, bekend van de Amstel Gold Race en de Cauberg, zal fungeren als aankomstplaats voor alle wedstrijden, maar de start zal telkens afwisselend plaatsvinden in Beek, Eijsden-Margraten, Heerlen, Maastricht of Sittard-Geleen. Voorzitter van de Stichting Wereldkampioenschappen wielrennen 2012 is Clémence Ross-van Dorp.

Wereldkampioenschap 1991

Leontien van Moorsel werd Wereldkampioene op de weg in 1991 te Stuttgart en wij waren erbij.

Wereldkampioenschappen wielrennen ..

.. zijn wegwedstrijden en tijdritten tussen wielrenners die sinds 1927 jaarlijks door de Internationale Wielerunie wordt georganiseerd. De wedstrijden worden verreden als eendaagse wegwedstrijden of tijdritten. Sinds 1994 wordt er ook een wereldkampioenschap tijdrijden georganiseerd. De wereldkampioenschappen worden verreden in de categorieën elite (vroeger professionals), beloften (vroeger amateurs) en dames.

Winnaars WK

1964 Jan Janssen; 1969 Harm Otttenbros; 1975 Hennie Kuiper; 1978; Gerrie Kneteman;1979 Jan Raas en in 1985 Joop Zoetemelk.

UCI ProTour

In tegenstelling tot (bijna) alle andere wielerwedstrijden rijden de renners niet in merkenteams, maar in teams per land. Overeenkomstig de UCI ProTour-ranglijst vaardigen de landen hun aantal wielrenners af: de 10 hoogst geklasseerde wielerlanden mogen negen renners afvaardigen (tot 2004 kon een landenploeg nog uit maximaal 12 renners bestaan). Voor de andere landen wordt gebruik gemaakt van een rangschikking volgens continent en levert afhankelijk van de positie zes, drie of één plaats op. De winnaar van het jaar ervoor mag altijd deelnemen en kan zo zijn land meestal aan een extra startplaats helpen (in 2006 was dit niet het geval: de Belgen zijn met zijn negenen gestart, hoewel Tom Boonen het jaar ervoor wereldkampioen geworden was). Omdat renners de rest van het jaar in een vaak internationale ploeg rijden komt het voor dat renners van verschillende landen elkaar helpen, of dat renners van één land elkaar tegenwerken.

Eerdere overwinningen van Marianne Vos

In 2008 winnares Giro Donna en  in 2011 winnares op de baan

Programma

Nadat in 2011 de junioren weer terug op het programma stonden wordt er nu ook een ploegentijdrit gereden. Het WK duurt derhalve meer dan een week.

Nederlandse successen Vrouwenwielrennen

De Fietslatelist

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Nederland Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)