Happy New Year - Postzegelblog

Happy New Year

0

Nieuwjaar, het is weer zover. 1 januari 2021. Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Wederzijdse gelukwensen en goede voornemens zijn gebruikelijk. Heeft U vaste tradities bij de Oud en Nieuwviering? Vuurwerk wellicht, hoewel dat dit jaar verboden is. En heeft U goede voornemens en hoelang houdt U dat vol?

Aftellen
Ik weet niet hoe het bij U gaat, maar bij ons wordt er altijd afgeteld. Om 10 seconden voor 12 gaat het los: tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één: Gelukkig Nieuwjaarrrr. Daarna wensen alle huisgenoten elkaar een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Nieuwjaar Wereldwijd
Door het tijdsverschil wordt Nieuwjaar niet op de hele wereld gelijktijdig gevierd. In Kiribati wordt als eerste het nieuwe jaar in geluid. In Nederland is het dan nog 31 december 11:00 uur. Kiribati is een eilandrepubliek in Oceanië. In 1979 werd het land een onafhankelijke republiek binnen het Britse Gemenebest met de Britse koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd. In mijn politie-verzameling kwam ik 1 serie tegen uit Kiribati: twee politieboten uit 1995.

Als laatste mag Midway in de Verenigde Staten het nieuwe jaar verwelkomen. In Nederland is het dan al 1 januari 12:00 uur. Midway is een ringvormig eiland in de noordelijke Stille Oceaan. Midway is bekend van de Slag bij Midway in 1942, een keerpunt in de oorlog om de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1992 gaven diverse landen hier herdenkingspostzegel over uit.

Op de eerste postzegel zien we het eiland Midway in de Grote Oceaan.

Tradities en gebruiken tijdens de Nieuwjaarsviering
De Nieuwjaarsviering kent vele tradities en gebruiken. Over de hele wereld wordt het nieuwe jaar bijna wel met vuurwerk ingeluid, dat voor mooie taferelen kan zorgen.

Nieuwjaarsconcert
Op 1 januari vindt het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker plaats, een jaarlijks veelbekeken concert op nieuwjaarsdag in de Wiener Musikverein,

Schansspringen
Daarnaast vindt in Garmisch-Partenkirchen een wedstrijd schansspringen plaats. Deze wedstrijd, ook wel het “Nieuwjaarsspringen” genoemd, is onderdeel van het Vierschansentoernooi en wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden. Hieronder het stempel van de wedstrijd op 1 januari 1970.

Nieuwjaarsduik
In Nederland is de Nieuwjaarsduik een traditie. Op 1 januari 2014 namen totaal zo’n 46.000 mensen een Nieuwjaarsduik op 125 verschillende locaties in Nederland. De grootste drukte was zoals ieder jaar in Scheveningen waar 10.000 mensen het water in gingen dat een temperatuur had van 8 °C.
Deze Nieuwjaarsduiken worden gesponsord door Unox. Alle deelnemers krijgen een oranje muts. Deze muts heeft ook een veiligheidsfunctie: als er een eenzame muts in het water achterblijft is het alarm voor de (altijd aanwezige) reddingswerkers. De deelnemers krijgen dan ook de instructie dat ze de muts mee terug moeten nemen. Unox zorgt verder voor snert en oliebollen.

Goede voornemens
Het goede voornemen dat het meeste voorkomt is “lijnen”. De reclame springt daarop in.

Je moet er wel wat voor over hebben, voor een “kilootje minder”.

Mijn voornemen is om goede en leuk leesbare artikelen voor Postzegelblog te blijven schrijven in 2021. En weet U wat daarbij kan helpen? Uw reacties wat U van een artikel vindt!!!!!!!
Dat geeft vaak inspiratie. Mag ik U als lezer van Postzegelblog een suggestie geven voor een goed voornemen in 2021? Geef wat vaker een reactie op het Postzegelblog.
Een happy en gezond 2021 toegewenst!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië België Bruggen Gastronomie HondenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 4,75 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)