Sterrenbeeld Ram, levenslustig en recht door zee - Postzegelblog

Sterrenbeeld Ram, levenslustig en recht door zee

2

De Westerse astrologie begint met het teken ram. Het teken van vernieuwing en het aanbreken van nieuwe tijden. De  lente die start op 21 maart bruist van de levenslust en dat doet de Ram dus ook. Actie is belangrijk in het leven van de Ram. Hij heeft een grote dadendrang en houdt van nieuwe dingen. Het liefst dingen waar anderen zich niet aan durven wagen. Het avontuur en de vooruitgang lonken.

Levenslustig en ondernemend

De Ram gaat uitdagingen met plezier aan. Hij is ondernemend en heeft veel levenskracht. De Ram wil overwinnen. Hij ziet dat als een overwinning op zichzelf, waardoor zijn zelfkennis toeneemt. Hij wil ook zijn eigen kracht ontdekken. De Ram duikt vaak nogal ondoordacht in iets nieuws. Hij gaat impulsief uitdagingen aan zonder over de consequenties na te denken. Zo snel als de Ram aan iets nieuws begint, kan hij het ook weer opzijzetten. Dat is verloren energie. Voor de Ram geldt ‘bezint eer ge begint’ en stel haalbare doelen.

De postzegel van Australië (2007) verwijst naar de levenslust, dynamiek en het willen winnen. Wat de Ram van Oekraïne (2008) nu doet? Iets met een bloemkool? Maar of dat nu iets met de eigenschappen van de Ram te maken heeft?

Recht door zee en opvliegend

Door zijn eerlijkheid en impulsiviteit zegt de Ram vaak recht voor zijn raap wat hij denkt. Onbedoeld kan hij mensen hier flink mee kwetsen. Zelf kan de Ram snel boos worden. Hij kan zich laten meeslepen door emotionele buien waarbij hij in woede ontsteekt. Zelf is hij zijn boosheid al weer snel vergeten. Dat geldt vaak niet voor anderen die hij door zijn ‘recht door zee eerlijkheid’ boos heeft gemaakt. De Ram moet dus oppassen met wat en hoe hij de dingen zegt.


De kleur die bij het sterrenbeeld Ram hoort is rood. Toch zijn veel sterrenbeeldzegels blauw zoals deze Nederlandse (2008), die van de Marshall Islands (2010) en die van Oostenrijk (2006) De enige rode is de lieflijke Kitty-postzegel van Singapore (2009). Maar daar ligt het rammetje zo schattig op te slapen dat het mij in de verste verte niet aan het sterrenbeeld Ram doet denken.

Leiderschap en eigen gelijk

De Ram is een zelfstandig teken dat recht op zijn doel afgaat. Hij weet precies wat hij wil. Daarbij heeft hij snel kritiek op andere levensopvattingen en is erg overtuigd van zijn eigen gelijk. Hierdoor komt hij vaak dominant over. Samen met zijn dadendrang en ondernemingslust maakt dit alles de Ram een echte leider.

Leiderschap zie ik terug in deze supermooie sterrenbeeldpostzegel van Griekenland (2007). Een prachtige krachtige uitstraling! Maar de Ram op de Russische (2004) zegel die kijkt een beetje suf uit zijn ogen. Dat past echt niet bij een Ram.

Vriendschap, liefde en inleven

Terwijl de Ram vaak denkt niet begrepen te worden, doet hij zelf niet echt zijn best anderen te begrijpen. Hij vindt het moeilijk naar anderen te luisteren. Het dringt vaak helemaal niet eens tot de Ram door wat de ander eigenlijk tegen hem zegt. Hij heeft oorkleppen op. En als je dan al niet hoort wat iemand zegt, hoe kun je hem dan begrijpen? Toch wil iedereen de Ram als vriend hebben. Hij heeft een vriendelijk karakter. In liefde en vriendschap is hij heel trouw.

Een Roemeense (2002) sterrenbeeldzegel van de Ram en een Hongaarse (2005) postzegel met sterrenbeeld Ram.

De Ram als ascendant

Mensen herkennen je aan je strijdvaardige en impulsieve acties, wanneer je Ram als ascendant hebt. Maar ook aan je levendigheid, energie en moed. Doordat je vaak erg overtuigd bent van je eigen gelijk en ideeën over het leven, vindt men je vaak dominant overkomen. Daarbij ben je niet erg diplomatiek bij het geven van je mening. Dat valt niet altijd in goede aarde. Toch mag men je graag door de positieve energie die je uitstaalt.

Der Widder, the Aries, de Ram op een postzegel van Sri Lanka (2007)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Nederland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,25 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Wim Timmermans op 23 maart 2010 om 01:37

    Volgens Jacqueline van der Pas begint de lente op 21 April, ik heb een hele vreemde kalender, want bij mij staat dat 21 MAART de lente begint.
    Maar ja,het blijft nog altijd “April doet wat hij wil”.

  • Jacqueline van der Pas op 23 maart 2010 om 07:29

    @Wim, tja, je kunt maar zin hebben warmere temperaturen (en ‘maart roert zijn staart’) ben je zo een maand verder in gedachten :-) Het is aangepast, dank voor de reactie!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)