De Maagd, kritisch en verstandelijk - Postzegelblog

De Maagd, kritisch en verstandelijk

0

postzegel Maagd Rusland 2004Vandaag geeft de krachtige Leeuw het stokje over aan de kritische Maagd. Ben je tussen 23 augustus en 23 september geboren dan representeert het zonneteken Maagd je ware ik. En als de Maagd het sterrenteken was aan de oostelijke horizon op het moment van je geboorte, je ascendant dus, wat is dan het beeld dat je de wereld voorspiegelt? Een ding is zeker, de Maagd is een fascinerend teken.

Sterrenbeeld Maagd

Voor de Maagd zijn overzicht en orde erg belangrijk. Ze is goed in het aanbrengen van structuur en heeft een sterk analytisch vermogen. Aan chaos en improvisatie heeft ze een hekel. Ze houdt ook niet van half werk. Wat je doet, moet je goed doen. Mensen vinden het daarom ook fijn als de Maagd iets voor ze doet. En de Maagd zelf helpt anderen graag. Het geeft haar een prettig gevoel en als het nodig is, zet ze daarvoor zelfs haar eigen belangen opzij.

postzegel Maagd Oekraïne 2008postzegel Maagd Bosnië Herzegovina 2004

Oekraïne beeldt de Maagd op deze postzegel uit 2008 heel lieflijk uit. Er komen zelfs zoete roze strikjes aan te pas.  De afbeelding van Maagd op de postzegel Bosnië Herzegovina uit 2004 staat in schril contrast met die van Oekraïne.

Het is een bezig teken. De Maagd streeft naar vooruitgang en is erg leergierig. Nuchter als de maagd is, houdt ze zich vast aan de wetenschap dat het geluk je niet zomaar in de schoot geworpen wordt. De Maagd baseert zich daarom altijd op haar eigen kracht en doorzettingsvermogen. Zowel intellectuele als praktische uitdagingen gaat zij graag aan, Hierbij stelt ze hoge kwaliteitseisen aan zichzelf. Deze perfectionistische instelling kan een groot voordeel zijn, maar tegelijkertijd ook een valkuil omdat de Maagd de grote lijnen hierdoor soms uit het oog verliest. Ook kan ze bij sommige zaken zo nauwkeurig te werk gaan dat andere zaken volledig in de vergetelheid raken. Zo kan het gebeuren dat ze op een bepaald vlak een zinloze orde heeft, terwijl andere gebieden volledig verwaarloosd zijn.

postzegel Maagd Australië 2007postzegel Maagd Griekenland 2007

De postzegel van Australië uit 2007 verwijst naar het sterke analytische vermogen van de Maagd en haar lichtgeraaktheid. De Maagd op de zegel van Griekenland refereert er (denk ik) aan dat de Maagd snelle afwegingen kan maken om zo nuttig mogelijk bezig te zijn. In het gezicht van de Maagd zie ik terughoudendheid en afgeschermde gevoelens.

De Maagd is erg rationeel en weinig spontaan ingesteld. Aan gevoelens laat ze weinig ruimte en emoties worden weggedrukt. De Maagd lijkt hierdoor koel en beheerst maar is eigenlijk een nerveus teken. Ze kan haar onrust maar moeilijk de baas blijven en stelt zichzelf allerlei vragen waarop meestal geen goed antwoord te vinden is. Ze is een piekeraar, neemt alles erg serieus en verliest soms het geloof in de wereld, de mensen en ook in zichzelf. De Maagd is erg perfectionistisch en heeft op zichzelf veel kritiek. Een gebrek aan waardering voor haar eigen doen en laten, ondermijnt haar zelfvertrouwen. Doordat de Maagd dit soort gevoelens moeilijk uit, kan ook bijna niemand helpen haar lage gevoel van eigenwaarde op te vijzelen.

In haar beoordeling van andere mensen kan de Maagd erg hard zijn. Mensen die niet aan haar kwaliteitseisen voldoen kan ze fanatiek bekritiseren. Ze vindt het moeilijk om te accepteren dat niet iedereen zo’n perfectionistische instelling heeft als zijzelf. Dat haar omgeving niet altijd even blij is met alle kritiek, is voor de Maagd moeilijk te begrijpen. Ze heeft immers alleen maar het beste met de mensen voor, zonder kwade bedoelingen. De Maagd zou misschien beter moeten weten. Zelf is ze bij kritiek namelijk erg snel in haar wiek geschoten.

postzegel Maagd Hongarije 2005postzegel Maagd Roemenië 2002

Een hele drukke postzegel vol tierlantijnen van Hongarije uit 2005 en ernaast juist een hele rustige en eenvoudige zegel van Roemenië uit 2002.

Op het eerste gezicht kan de Maagd nogal koel, gereserveerd en soms zelfs hard overkomen. Door haar streven naar perfectie is de Maagd moeilijk te benaderen. Maar wanneer je de Maagd beter leert kennen, blijkt ze warm en zachtaardig te zijn. Om dat te ontdekken, moet je wel je best doen. De Maagd heeft moeite met het uiten van gevoelens en kan emoties ook gemakkelijk opzij zetten wanneer ze op een bepaald moment niet goed uitkomen. Ze geeft zich dus niet zomaar bloot. Zelfs in de liefde overheerst meestal het verstand. De Maagd is toegewijd en trouw maar wel enigszins afstandelijk en absoluut niet hartstochtelijk.

postzegel Maagd Sri Lanka 2007postzegel Maagd Oostenrijk 2005

Het sterrenbeeld Maagd werd in 2007  door Sri Lanka heel duidelijk weegeven. Oostenrijk koos in 2005 voor een heel andere  Maagd. Ik vind de afbeelding niet zo goed passen bij de karaktereigenschappen van de Maagd.

Maagd als ascendant

Met ascendant Maagd maak je op anderen een verlegen, rustige en wat terughoudende indruk. Je bent zorgvuldig en perfectionistisch. Ook orde en overzichtelijkheid zijn belangrijk. Je manier van handelen is dan ook kritisch en systematisch. Verder ben je erg ijverig en steun je anderen graag op een actieve, maar vooral nuttige manier. Alles wat je doet moet wel zin hebben. Er moet een doel mee gediend worden. Je wilt je tijd niet verspillen en kunt goed onderscheid maken tussen nuttig en waardeloos, bruikbaar en onbruikbaar. Waarschijnlijk heb je vaak het gevoel dat anderen jou niet interessant vinden. Niets is minder waar! Doordat je zachtaardig en ordelijk bent, kun je veel mensen voor je innemen. Pas wel op dat je door je perfectionisme en kritische blik niet teveel van anderen eist.

Voor de Maagd is overzicht en orde belangrijk. En ze kan goed structuur aanbrengen. Dat past goed bij een hobby als postzegels verzamelen. Dus: veel lezers die Maagd zijn?

De vorige tekens uit de serie Sterrenbeelden:

De Leeuw
De KreeftGratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)