Origineel, onafhankelijk, onvoorspelbaar, sterrenbeeld Waterman - Postzegelblog

Origineel, onafhankelijk, onvoorspelbaar, sterrenbeeld Waterman

0

1 postzegel Waterman Australië 2007Vandaag zijn we beland bij het elfde astrologische teken van de dierenriem, de Waterman. Dit sterrenbeeld houdt niet van vastgeroeste denkbeelden en ideeën. De Waterman is altijd op zoek naar iets nieuws en wil de dingen bovendien anders doen dan anderen. Door zijn vindingrijkheid slaagt hij er ook in om origineel te zijn. Toch is niet altijd iedereen even positief over de ideeën van de Waterman.

Origineel en excentriek

De ideeën van de Waterman worden vaak onrealistisch en radicaal gevonden. Maar hij valt wel op. En eigenlijk geniet de Waterman er ‘stiekem’ wel een beetje van om raar gevonden te worden. Australië verwijst op de postzegel naar de inventiviteit en het excentrieke karakter van de Waterman.

De Waterman is onafhankelijk en rebels

Een Waterman kan er helemaal niet tegen wanneer hem beperkingen worden opgelegd. Hij is ook absoluut wars van alles dat met autoritair gedrag en bevelen krijgen te maken heeft. De Waterman wil zijn eigen plan trekken. Persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid staan bij hem hoog in het vaandel. Van mensen die hem proberen in te tomen, zal hij zich afkeren. Hij kan heel tegendraads en rebels reageren als hij het gevoel heeft dat zijn vrijheid wordt beperkt. De Waterman kan ook heel koppig zijn en zal bijvoorbeeld zijn eigen ideeën ook niet zomaar aan de kant zetten.

2 postzegel Waterman Oostenrijk 20063 postzegel Waterman Sri Lanka 2007

Postzegels van Oostenrijk (2006) en Sri Lanka (2007), echte Watermannen

Onvoorspelbaar en humanitair

Toch kan de Waterman goed in een groep functioneren en staat hij altijd klaar voor anderen. Zolang hij zijn eigen individualiteit maar kan behouden. Hij is ook een voorvechter van gelijkwaardigheid. Aan vooroordelen en discriminatie heeft de Waterman een enorme hekel. Alle mensen zijn gelijk en horen dezelfde rechten en plichten te hebben. Hij streeft naar vrijheid en menselijkheid in de maatschappij.

Ondanks het feit dat de Waterman heel goed weet wat hij wil en waar hij voor staat, is hij vaak moeilijk te begrijpen en onvoorspelbaar. Hij is rustig en hecht waarde aan privacy, maar kan ook heel rusteloos en onberekenbaar zijn. Ook komt hij soms koel en onpersoonlijk over terwijl dit echt alleen ‘de buitenkant’ is. De Waterman is een vriendelijk en intuïtief teken al komt dit dus niet altijd duidelijk tot uiting.

8 postzegel Waterman Hongarije 20059 postzegel Waterman Singapore 2009

Alle sterrenbeeldzegels uit de serie van Hongarije zijn zo “rommelig”, maar in bij de Waterman past deze wel. De Kitty van Singapore vind ik wel de menslievendheid  van de Waterman verbeelden.

Ascendant Waterman

Wanneer je ascendant Waterman is kom je over het algemeen vriendelijk maar wel afstandelijk over. Meestal ben je  rustig en je kunt gevoelens goed beheersen. Je wilt graag anderen helpen als dat nodig is en in een groep ga je echt voor het groepsbelang. Maar men zal wel altijd merken dat je je eigen identiteit wilt bewaren en dat er niemand voor jou iets bepalen kan. Je originaliteit en bijzondere ideeën zullen niemand ontgaan. Mensen kunnen je soms excentriek vinden maar zijn stilletjes misschien ook wel eens een beetje jaloers op jouw lef.

4 postzegel Waterman Rusland 20045 postzegel Waterman Griekenland 2007

De afbeelding van het sterrenbeeld Waterman

Het sterrenbeeld Waterman wordt afgebeeld als een man die water giet uit een kruik. Deze afbeelding kan met verschillende mythen of legenden in verband worden gebracht. Meestal wordt verwezen naar de mythe van Ganymedes. In het verhaal wordt deze oogverblindend mooie zoon van koning Tros van Troje, ontvoerd door een adelaar. Deze adelaar werd gestuurd door Zeus, de oppergod die heerste vanaf de berg Olympus. Ganymedes moest gaan werken als wijnschenker voor de goden op Olympus.

7 postzegel Waterman Oekraïne 20086 postzegel Waterman Bosnië Herzegovina 2004

Op de meeste postzegels wordt het sterrenbeeld Waterman inderdaad afgebeeld als een man met een kruik. Bosnië Herzegovina verbeeldde in 2004 echter de Waterman als een vrouw die iets met een doek doet. Ik heb geen idee wat de bedoeling hiervan is. Jullie misschien wel? En Oekraïne maakte er in 2008 een plassend mannetje van. Bijzonder…

10 postzegel Waterman Nederland 2008

De Nederlandse ‘waterman-postzegel’ uit 2008 kan in dit verhaal natuurlijk niet ontbreken. Bate schreef in 2008 een mooi artikel over het postzegelvel ‘Twaalf maanden jarig’.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)