Spannende ontknopingen om de wereldtitel Formule 1 - Postzegelblog

Spannende ontknopingen om de wereldtitel Formule 1

1

Nog nooit was de race om het wereldkampioenschap Formule 1 in 2021 zo spannend geweest tot aan de laatste ronde van de laatste Grand Prix in Abu Dhabi. Eerder heb ik aangegeven dat PostNL serieus moet nadenken voor een Max Verstappen velletje. Zo’n uitgave levert gegarandeerd commercieel succes op, zeker als de uitgave gecombineerd wordt met een prestigeboekje. In het boekje worden de 10 overwinningen opgenomen van Max van het seizoen 2021. PostNL: zoek snel een ontwerper zodat deze postzegel te koop is begin 2022.

Grand Prix Formule 1 van Abu Dhabi

De 22e race van het seizoen 2021 werd gehouden op het circuit van Yas Marina Circuit op 12 december 2021. Het Yas Marina Circuit is het nieuwe, en enige circuit in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten = UAE). Het circuit is ontworpen door de Duitser Hermann Tilke. Het circuit is gelegen op het Yas eiland, dat ongeveer op een half uur rijden ligt van de stad Abu Dhabi. Het circuit heeft 16 bochten (na de verbouwing van het circuit), en wordt al het Arabische Monaco genoemd.

Yas Marina Circuit met 16 bochten. Bron: Anthony Alessio Tralongo (Wikipedia).

Het circuit is het duurste circuit ooit gebouwd. Het circuit heeft ongeveer 893 miljoen euro gekost. Bij deze kosten zijn ook de aanleg van het kunstmatige eiland waarop het circuit ligt en het hagelnieuwe hotel meegerekend. Ook de lichtinstallatie heeft een flink aandeel in het bedrag. De kosten voor de aanleg van het circuit waren aanvankelijk geraamd op 225 miljoen euro. Vanaf 2009 wordt op dit circuit de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix gehouden. Dit is de laatste Grand Prix van een Formule 1-seizoen.

Engeland (2007): Grand Prix – Formule 1 met Britse racelegenden bij de start.

In 2020 won Max ook in Abu Dhabi in de laatste race, maar er stond niets meer op het spel. Lewis Hamilton was toen al wereldkampioen en de uitslag van deze race was niet meer van belang. Abu Dhabi staat altijd als laatste race gepland in de F1-kalender. Overigens won Lewis vijf keer op dit circuit in de jaren 2011, 2014, 2016, 2018 en 2019.

Guinee-Bissau (2020):  Lewis Hamilton (wereldkampioen).

De autocoureurs rijden dit seizoen bijna 1300 rondes, verspreid over 22 Grand Prix Formule 1 races. Uiteindelijk vond de allesbeslissende inhaalactie plaats met nog slechts elf bochten te gaan. Wat een spanning moet dat geweest zijn bij de teams van Red Bull en Mercedes. Het is niet de eerste keer dat de ontknoping om de wereldtitel in de laatste race plaatsvond.

 

Spannende ontknopingen om de wereldtitel

1974

In 1974 (het circuit in de Verenigde Staten) gingen twee coureurs met hetzelfde puntental de laatste race in. De Braziliaan Emerson Fittipaldi bleef de Zwitser Clay Reggazoni voor en werd wereldkampioen.

Brazilië (1972): Wereldkampioen Emerson Fittipaldi.

 

Oostenrijk (2007): Clay Reggazoni (Formel 1 legenden).

 

1994

In 1994 (het circuit in Australië) botsten de Duitser Michael Schumacher en de Brit Damon Hill op de laatste racedag. Beiden vielen uit, waarna Schumacher met 1 punt voorsprong zijn eerste WK-titel behaalde. Michael Schumacher werd zeven keer wereldkampioen en heeft vele records op zijn naam staan.

Oostenrijk (2006): Wereldkampioen Michael Schumacher.

 

Fouten in de Oostenrijkse (2006) zegel van Michael Schumacher. Ziet u de verschillen? Check uw zegels.

 

 

 

Graag uw reactie in het Forum.

 

2016

Ook in 2016 viel de beslissing op de laatste racedag in Abu Dhabi. De Duitser Nico Rosberg eindigde achter teamgenoot Lewis Hamilton, maar werd toch wereldkampioen met vijf punten voorsprong.

Djibouti (2017): Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

 

Eerdere blogs autosport:

Postzegel voor Max Verstappen, wereldkampioen Formule 1?:

https://www.postzegelblog.nl/2021/12/14/postzegel-voor-max-verstappen-wereldkampioen-formule-1/

35e Formule 1 Grand Prix Zandvoort:

https://www.postzegelblog.nl/2021/09/03/35e-formule-1-grand-prix-van-nederland-is-terug-in-zandvoort/

Formule 1: Zandvoort of Assen:

https://www.postzegelblog.nl/2018/11/06/formule-1-op-circuit-zandvoort-of-op-tt-circuit-assen/

De naam ‘Hill’ in de Formule 1: zo vader zo zoon….:

https://www.postzegelblog.nl/2020/08/25/de-naam-hill-in-de-formule-1-zo-vader-zo-zoon/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Brazilië Groot Brittannië Oostenrijk Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)