Vissen, een emotioneel en gevoelig sterrenbeeld. - Postzegelblog

Vissen, een emotioneel en gevoelig sterrenbeeld.

3

Het twaalfde teken van de dierenriem, Vissen, is emotioneel en gevoelig. Vissen, geboren tussen 20 februari en 22 maart, kunnen hun gevoelens niet afbakenen en laten zich erdoor meeslepen. Hierdoor kan het soms een warboel worden in het hoofd van Vissen. Voor anderen zijn ze dan moeilijk te begrijpen. Maar ook zichzelf begrijpen ze dan niet goed meer. Ze zijn het overzicht kwijt. Die warboel ontstaat doordat Vissen ontvankelijk zijn voor de gevoelens in hun omgeving.

Australië (2007) en Nederland (2008) verwijzen op deze sterrenbeeldzegels naar de gevoeligheid van de Vissen.

Sensitiviteit en emoties van Vissen

Vissen is een heel sensitief teken. Ze zijn bijzonder gevoelig voor sfeer en pikken gemakkelijk emoties van anderen op. Wanneer dat positieve emoties zijn dan is dat geen probleem. Zijn anderen vrolijk dan zijn Vissen ook vrolijk. Maar ook negatieve emoties zuigen ze op als een spons. Al die gevoelens die ze van anderen overnemen, mengen zich met hun eigen gevoelens. Daardoor ontstaat chaos. De Vissen weten niet meer welke gevoelens van zichzelf zijn en welke niet. Belangrijk voor Vissen is dan ook samen zijn met mensen die hen in een positieve stemming kunnen brengen.

De afbeeldingen op de postzegels van Rusland (2004) en Sri Lanka (2007) hebben veel van elkaar weg.

Behulpzaam en meegaand

Voor een ander klaarstaan vinden Vissen belangrijk. Dat ze zo goed aanvoelen dat er iets aan de hand is, is een voordeel voor anderen. Vissen laten je niet in de steek en verwachten niets terug voor hun hulp. Helaas zijn er ook veel mensen die hiervan profiteren. Vissen zullen er alles aan doen om anderen te helpen en lossen eerder andermans problemen op dan die van zichzelf. Ze zijn zachtmoedig en meegaand van aard. Situaties waar ze niet blij mee zijn, aanvaarden ze in plaats van dat ze er iets aan veranderen. Vissen moeten leren dat ieder mens verantwoordelijk is voor zichzelf. En ze hun eigen dromen moeten realiseren.

Het eerste woord op de sterrenbeeldpostzegel van Oekraïne (2008) betekent “Vissen”, maar het tweede? Ernaast Oostenrijkse Vissen uit 2006.

Vissen en hun droomwereld

Om aan de wirwar van indrukken en gevoelens te ontkomen, vluchten Vissen vaak in hun eigen droomwereld. Ze hebben en rijke fantasie. Die droomwereld zouden ze eigenlijk moeten gebruiken om hun creatieve talenten te uiten. Daar halen dan niet alleen bevrediging uit, ze maken ook een kans om er beroemd mee te worden. Vissen zijn vaak heel artistiek.

Postzegels uit respectievelijk Singapore (2009) en Hongarije (2005)

Is je ascendant Vissen?

Je ascendant is het astrologische teken dat op het moment van je geboorte aan de horizon stond. Het geeft aan hoe anderen je zien. Wanneer het teken Vissen je ascendant is, zal het anderen al snel opvallen dat je hun gevoelens zo goed begrijpt. En je staat altijd voor ze klaar. Soms sla je daarin door. Je kunt dan, ook door je welwillendheid en tolerantie, je eigen belangen en doelen uit het oog verliezen. Anderen zullen regelmatig zien dat je je afzondert. Je wilt alleen zijn om aan de invloed van anderen en alle indrukken van buitenaf te ontsnappen.

Zal Bosnië Herzegovina (2004) gedacht hebben “Vissen horen in het water?” De zegel van Griekenland (2007) is mijn favoriet. Prachtig in zijn eenvoud.

De nieuwste postzegel, uit 2010, met het sterrenbeeld Vissen erop komt van Marshall Islands.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)