De Tweeling, het verstandelijke sterrenbeeld - Postzegelblog

De Tweeling, het verstandelijke sterrenbeeld

3

Op 21 mei maakt het ‘ik heb’ van de Stier plaats voor het ‘ik denk’ van de Tweelingen. Het sterrenbeeld Tweelingen is een echte denker. Daarbij is hij erg nieuwsgierig en leergierig. Hij is altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en houdt van afwisseling. Dit alles maakt de Tweelingen wispelturig en rusteloos. Een tweeledig teken dat vaak moeilijk keuzes kan maken en soms onzeker kan zijn. Dat toont hij echter niet aan de buitenwereld, zijn gevoelens verbergt hij liever.


Analytisch en verstandelijk

Het sterrenbeeld Tweelingen heeft een analytische geest. Hij beredeneert situaties en problemen en houdt zijn gevoel erbuiten. Ook zijn emoties probeert hij verstandelijk te ontleden, waardoor hij ze moeilijk kan uiten. Hij denkt als hij hoort te voelen. Daarbij maakt al dat denken het nemen van een beslissing vaak moeilijk voor de Tweelingen. Hij wordt onzeker doordat hij alle kanten van situaties zo goed doorziet. Zijn analytische denkvermogen maakt overigens dat hij dol is op ingewikkelde puzzels en hersenkrakers.

Een mooie kunstzinnige sterrenbeeldpostzegel van Liechtenstein (1976). Op die van Australië (2007) worden een paar echte Tweelingkenmerken genoemd, nieuwsgierig en ongeduldig.

Tweelingen, nieuwsgierig en leergierig

Onrustig, dat is een kenmerk dat goed bij de Tweelingen past. Hij is altijd op zoek naar nieuwe informatie en is bijzonder leergierig. Het moet alleen niet teveel moeite kosten, dan verslapt de aandacht. Zijn hang naar het opdoen van nieuwe ervaringen zorgt voor onrust en wispelturigheid. Tweelingen heeft een onbeperkte belangstelling voor het leven en nieuwe interesses zijn snel gewekt. Vaak is het ene nog niet klaar als hij alweer aan het andere begint.

De Tweeling door Oekraïne in 2008 in beeld gebracht en door Bosnië Herzegovina uit 2004.

Welbespraakt gelijk krijgen

De grilligheid van de Tweelingen drijft in relaties de partners niet zelden tot razernij. Zelf is Tweelingen zich meestal niet zo bewust van zijn wispelturigheid. Hij ziet het meer als ‘gewoon weer eens iets anders’. Ook in zijn hoofd gaat het van de hak op de tak. Daardoor praat Tweelingen veel. Door zijn brede kennis kan hij ook over veel onderwerpen meepraten. Hij geeft graag commentaar op de wereld om zich heen en heeft een uitgesproken mening. Minpuntje is dat hij denkt dat hij altijd gelijk heeft. Zelfs als hij ontdekt dat hij fout zit, zal hij dat niet zomaar toegeven. Een discussie wil de Tweelingen koste wat het kost winnen.

Vriendelijk maar zonder diepgang vind ik wel terug in de sterrenbeeldzegel van Singapore (2009). Op die van Griekenland (2007) kijkt het sterrenbeeld wel heel erg onschuldig.

Vriendelijk maar zonder diepgang

Tweelingen brengt dus leven in de brouwerij, maar kan ook erg charmant zijn. Hij is een gezelschapsmens en vriendschap vindt hij belangrijk. Wel blijven door zijn rusteloze geest contacten vaak wat oppervlakkig. Opvallend is dat voor Tweelingen eigenbelang altijd de beslissende factor is.  Hij kan vriendelijk, attent gul en behulpzaam zijn, maar alleen zolang zijn eigen leven en gemakken er niet door worden verstoord. Dat geldt ook voor oprecht en eerlijk zijn. Soms brengt hij ook teveel negatieve dingen naar voren, bijvoorbeeld de fouten van anderen. Daaraan ergert hij zich snel. En dat terwijl de Tweelingen bij zichzelf geen fouten wil zien.

De Tweeling, samen toch echt 1 sterrenbeeld zoals de eenheid op de zegel van Rusland (2004) uitstraalt. Maar toch tweeledig en dat komt mooi naar voren op de sterrenbeeldzegel van Marshall Islands (2010). Ik heb overigens geen idee of de ontwerper de zegel met deze gedachte ontwierp.

Sterrenbeeld Tweeling, complex tweeledig

Tweelingen is een complex en moeilijk definieerbaar sterrenbeeld. Een tweeledige persoonlijkheid die nee kan zeggen en dan vervolgens ja doet, moeilijk keuzes kan maken, enzovoorts. Een vat vol tegenstrijdigheden. Hierdoor kan de Tweelingen zelf in de problemen komen. Als hij een moeilijke periode doormaakt, kan hij zijn wilskracht verliezen en erg onzeker worden. Hij trekt zich terug en wordt ontevreden, lichtgeraakt en nors. Hoe langer het duurt des te zelfzuchtiger hij wordt.

Zowel op de zegel van Roemenië (2002) als op die van Hongarije (2005) is het symbool voor Tweeling (gemini) afgebeeld.

Tweeling als ascendant

Je ascendant geeft aan hoe je presenteert en hoe je overkomt bij anderen. Met Tweelingen als ascendant kom je intelligent en leergierig over. Je hebt een vlotte babbel en lijkt lichtvoetig door het leven te gaan. Je bent herkenbaar aan je rusteloosheid. Het liefst trek je er zo vaak mogelijk op uit om andere mensen te ontmoeten en dingen te beleven. Doordat je snel contact maakt en welbespraakt, slim en veelzijdig bent, gaat dat je goed af.

Sterrenbeeldzegels van Sri Lanka (2007) en Oostenrijk (2005)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Liechtenstein Nederland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Jarne op 1 juni 2012 om 00:05

  Hoi!
  De combinatie van mijn hobby (postzegels) en een groot deel van mijn leven. Als papa met een tweeling (zonen) van net 1 jaar (en nog twee dochters) vindt ik dit leuk om te lezen. Ik schrijf af en toe over de tweeling (www.een-tweeling.nl). Misschien ook maar eens wat leuks over deze zegels vermelden;-)

 • Jacqueline op 1 juni 2012 om 12:01

  @Jarne, wat een leuke website! Het zou leuk zijn om de tweelingzegels daar terug te zien. Dat is inderdaad een mooie combi ;-)

 • babs op 5 februari 2013 om 21:30

  wouw, dir klopt helemaal met hoe ik ben. maar ik heb een vraagje. bij mij gaan mijn vrienden altijd voor. is dat ook iets van een Tweelingen eigenschap of gewoon iets van mij zelf?

  Gr. Babs

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)