Gevoelig, gesloten, sterrenbeeld Schorpioen - Postzegelblog

Gevoelig, gesloten, sterrenbeeld Schorpioen

6

1 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Singapore 2009Op 24 oktober hebben we een grote switch. We stappen over van de fase van de Weegschaal, het teken dat altijd op zoek is naar evenwicht en harmonie, naar de fase van de Schorpioen, het teken van de uitersten. De Schorpioen neigt naar zwart-wit denken. Het is alles of niets, goed of fout, totale voorkeur of afkeer. Er zijn geen nuances, alleen uitersten.

De Schorpioen is overtuigd van zijn eigen gelijk en zal niet snel zijn mening bijstellen. Daarbij verlangt hij ook wel naar macht. Hij wil graag de sterkste zijn en zal het aangaan of zelfs uitlokken van een machtstrijd niet schuwen. Ook is de Schorpioen erg vastberaden en heeft een hij een neiging tot fanatisme. Dit kan leiden tot dwangmatig en bezeten handelen.

2 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Australië 20073 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Israel 1961

De postzegel van Australië uit 2007 vermeldt ‘hartstochtelijk’ en ‘vastberaden’. Op de zegel van Israël uit 1961 staan op dezelfde wijze twee kenmerken van de Schorpioen vermeld. Tenminste, ik vermoed dat het kenmerken zijn, want het Hebreeuws ben ik niet machtig.

Gesloten gevoelsmens

De Schorpioen kan arrogant overkomen maar is het niet. Hij is erg gevoelig en heeft problemen met het uiten van zijn gevoelens. Die gevoelens zijn zo intens dat ze hij ze niet onder woorden kan brengen. Veel emoties draaien om jaloezie en liefde. Doordat de Schorpioen zo gesloten is, lijkt het alsof hij niet ‘geraakt’ kan worden. Niets is echter minder waar. Al laat hij het niet merken, zijn gevoelens zijn snel gekwetst. Op aangedaan leed kan hij wraakzuchtig en boosaardig reageren. En vergeven en vergeten staat niet in het woordenboek van de Schorpioen. Het gaat hierbij dan niet alleen om nare gebeurtenissen. Alles dat met gevoel te maken heeft, ook de fijne dingen, staat in zijn geheugen gegrift.

Door zijn kwetsbaarheid is de Schorpioen voorzichtig als het gaat om anderen. Hij wil weten wat voor vlees hij in de kuip heeft en peilt ook wat een ander van hem vindt. Zijn goede intuïtie helpt hem hierbij. Zelf is de Schorpioen moeilijk te doorgronden. Hij schermt zich af waardoor hij op de buitenwereld een onverschillige en hooghartige indruk kan maken.

4 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Hongarije 20055 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Roemenie 2001

Bij de postzegel van Hongarije (2005) bespeur ik nog een vlinder en een boom. Op de zegel van Roemenië staat onder het teken van de Schorpioen ook nog een afbeelding. Maar wat dat nu is…?

Schorpioen en vriendschap

Dat de Schorpioen het teken is van de uitersten, komt ook bij vriendschappen naar voren. Het is alles of niets. Of hij mag je heel graag of helemaal niet. In dat laatste geval is hij hooguit beleefd. De Schorpioen maakt ook niet gemakkelijk vrienden. Je moet eerst zijn vertrouwen verdienen. Maar wanneer een Schorpioen eenmaal je vriend is, dan gaat hij voor je door het vuur. Vriendschappen met een Schorpioen houden lang stand. Dit heeft ook te maken met het feit dat hij moeite heeft met het loslaten van mensen en dingen.

6 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Bosnië Herzegovina 20047 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Griekenland 2007

Bosnië Herzegovina (2004) en Griekenland (2007)

Een intuïtief sterrenbeeld

Een Schorpioen is altijd op zoek naar de enige echte waarheid. Hij is intuïtief en heeft een goed psychologisch inzicht. Het gevoelsleven van zichzelf en anderen neemt hij graag onder de loep. Hij kan mensen doorgronden tot in het diepste wezen. Men spreekt wel over ‘de graver in het donker van de ziel’.

8 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Sri Lanka 20079 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Rusland 2004

Op de postzegel van Sri Lanka (2007) wordt de plaats van de sterren aangegeven door stippen. Rusland (2004) heeft, heel origineel, gekozen voor gestanste sterren.

Schorpioen als ascendant

Mensen met ascendant Schorpioen hebben een wat duistere en geheimzinnige uitstraling. Ze komen over als gereserveerd en moeilijk benaderbaar. Dit maakt hen aantrekkelijk. Ze beschikken over een grote zelfbeheersing. Zelfs bij flinke innerlijke opwinding blijven ze uiterlijk heel kalm.

Schorpioen-ascendanten hebben een sterke intuïtie en vaak een doordringende blik. Anderen kunnen zich hierdoor soms onbehaaglijk voelen. Zelf hebben ze een pantser om zich heen om niet gekwetst te worden en zijn ze erg gesloten en terughoudend. Ze maken een vastberaden en sterke indruk en kunnen daadkrachtig optreden.

10 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Oekraïne 200811 postzegel sterrenbeeld Schorpioen Oostenrijk 2005

Oekraïne (2008) en Oostenrijk (2005)

Gezien de kenmerken fanatisme en gedrevenheid van de Schorpioen, zou het zomaar kunnen dat vele filatelisten dit sterrenbeeld dragen. Wie o wie? Ik ben benieuwd.Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Israël Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • Schorpioen op 13 mei 2010 om 23:09

  Ah ik herken alles, behalve het arrogant overkomen. Ik hoor vaak van mensen dat ik heel vrolijk overkom.
  Het komt wel op hetzelfde neer, want vrolijkheid is vaak de enige emotie die ik laat zien.
  Maar leuk om te lezen :D

 • dolores op 14 mei 2010 om 19:57

  Weet niet hoe ik het voor elkaar krijg maar van mijn vrienden/kennissen, of mensen die ik kies is en groot deel schorpioen, de rest stier net als ik, maagd of ram…zou er dan toch ietsjes waarheid in zitten?

 • Jacqueline van der Pas op 19 mei 2010 om 10:57

  @Dolores, veel waarheid :-) Niet iedereen zal zich 100% in zijn sterrenbeeld herkennen, er is immers ook nog een onderscheid te maken tussen vroeg, midden en laat. Maar de meest specifieke kenmerken blijken toch altijd te kloppen.

 • Hades op 26 september 2012 om 16:34

  Alles klopt wel. Want de mensen die mij zien, zeggen dat ik doordringende oogen heb. En dat maakt hun ongemakkelijk. Ik ben zelf ook een schorpioen en alles klopt van wat hier staat. Ik ben terug houdend maar ik ben ook de scherpste tussen de mensen en vrienden. Schorpioenen zijn gewoon anders en dat maakt on bijzonder. Mensen die mij zien raken een beetje in shok want ik zie er ouder uit dan dat ik ben.

 • bluemoon op 10 april 2016 om 00:48

  Het klopt allemaal,me vriend is schorpioen en zo het er staat zo ken ik hem ook,maar als partner kijk je toch anders tegen hem aan omdat we een erg goede relatie hebben.
  Ja van die ogen klopt ook,soms lijkt het alsof hij in mijn ziel kijkt zulke doordringendeogen heeft hij en dan zegt hij altijd tegen mij,kijk me nu eens aan zonder te lachen .. maar dat kan ik dan niet ik probeer het wel steeds maar als hij dan door me ziel en zaligheid heen kijk kan ik niet anders dan in de lach schieten,het is wel een partner voor het leven,en ik hou zielsveel van hem,ik ben zelf vissen en dat gaat fantastisch samen.

 • masit op 8 juli 2017 om 18:10

  mijn vriendin kwam ermee omdat ik niet zo goed over mijn gevoel kon praten.
  nu duidelijk is dat ik asedant schorpioen ben zegt ze dat ze dat al had gedacht.

  ja ik weet het ook niet.
  meeste mensen willen toch wel tegen me praten of beginnen ineeens van alles te vertellen tegen mij.
  ik hoor wel vaak dat ik apart kan kijken.
  en dat ze me vaak niet kunnen pellen.
  maar dat hoor ik al vanaf kinds van aan.

  maar ik zal altijd proberen een zwakker iwmand te helpem.

  en volgens mij ben ik niet hard maar heel gevoelig zacht . ik ipv hard en stug.

  apart allemaal haha

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)