Chinees Nieuwjaar in Rotterdam - Postzegelblog

Chinees Nieuwjaar in Rotterdam

0

Wethouder Kasmi (Rotterdam) mocht afgelopen zaterdag 9 februari de leeuw ontwaken voor de leeuwendans van het Chinees Nieuwjaar. Daarna konden de festiviteiten starten rondom de straten van de West-Kruiskade. We analyseren zijn speech, waarbij hij is ingegaan op beroemde personen die geboren zijn in jaar van het varken. Ook memoreerde de wethouder de 40-jarige stedenband tussen  Rotterdam en Shanghai.

Jaar van het varken

De Chinese dierenriem is volgens de legende ontstaan toen Boeddha alle dieren bij zich riep voordat hij stierf. Er zouden twaalf dieren zijn gekomen om afscheid te nemen. De rat verscheen als eerste, toen de os, daarna de tijger, haas, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Als beloning noemde Boeddha toen ieder jaar naar een van de dieren.

Omdat het varken als laatste kwam, sluit dat dier de cyclus. Na het jaar van het varken begint de reeks van voren af aan met het jaar van de rat.

Het Chinese dier ‘varken’ is een betrouwbaar dier. Personen geboren onder het teken ‘varken’ houden van luxe en kunnen daardoor gierig en verwaand overkomen. Ze staan erg gelukkig in het leven en hebben een groot hart. Doordat ze snel dingen geloven, komen ze naïef over.

Beroemde personen in het jaar van het varken

Johan Cruijff

David Bowie 

Ronald Reagan 

Koningin Máxima

Stedenband Rotterdam – Shanghai

Behalve het jaar van het varken vieren we dit jaar ook de 40-jarige stedenband tussen Rotterdam en Shanghai. Rotterdam was 40 jaar geleden een van de eerste westerse steden waarmee Shanghai een zusterstad relatie is aangegaan. “Wat ons bindt is het water”, aldus wethouder Kasmi. Hoe vaak staan beide steden op de postzegels van China en Nederland?

China – Shanghai

Overprints info: http://www.stampnotes.com/Notes_from_the_Past/pastnote432.htm

 

De groei van Shanghai (1996)

 

World Expo 2010

World Expo 2010

 

Opening van Shanghai Disney Resort juni 2016

Nederland – Rotterdam

Voorstudie van Nelle fabriek Zomerzegels 1955

 

Zomerzegels 1968

50 jaar bombardement Rotterdam (1990)

Culturele Hoofdstad Europa (2001)

Grand Depart 3 juli 2010

En nu een persoonlijke zegel van de stedenband ? Op naar de 50e verjaardag.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch China Volksrepubliek China vóór 1949 Groot Brittannië Astrologie Disney Koningshuizen Populaire Muziek VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (12 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)