Sterrenbeeld Stier, verantwoordelijk en volhardend - Postzegelblog

Sterrenbeeld Stier, verantwoordelijk en volhardend

3

Op 22 april stappen we van de avontuurlijke Ram over naar de voorzichtige Stier. De Stier is geen avonturier, moeilijke dingen vermijdt hij liever. Hij hecht veel waarde aan geld en bezittingen, want zekerheid en comfort zijn belangrijk voor de Stier. Wanneer hij dat bereikt heeft, doet hij er alles aan om deze veilige situatie in stand te houden. De Stier moet er dan wel voor waken dat dit niet leidt tot luiheid en desinteresse in alles dat nieuw is.

De sterrenbeeldzegels van Rusland (2004) en Griekenland (2007) verbeelden mooi de doelgerichte wilskracht van de Stier.

Doelgericht met een sterke wilskracht

De Stier is een harde werker die niet voor snelheid gaat, maar voor kwaliteit. Hij werkt in een rustig, lang vol te houden tempo. Zorgvuldigheid en nauwkeurigheid staan hoog in het vaandel. Veel Stieren zijn meer praktisch dan intellectueel ingesteld en een abstract streven spreekt hen niet aan. Maar wanneer de Stier eenmaal een duidelijk doel voor ogen heeft dan gaat hij ervoor. Een echte doorzetter met een enorme wilskracht. De Stier zal niet stoppen voordat hij zijn doel bereikt heeft.

Wat Oekraïne nu eigenlijk met de Stier op de postzegel uit 20008 wil verbeelden is mij niet duidelijk. Een zweep en een beestje op wielen. Suggereert dat dat de Stier een ander de baas wil zijn? Bijzonder, want dat is geen kenmerk van de Stier. Australië doet het dan beter met de sterrenbeeldpostzegel uit 2007. De Stier is loyaal en wanneer je indulgent vertaalt als goedgunstig, welwillend, dan klopt het prima.

Op een Stier kun je bouwen

Vriendelijk, betrouwbaar en stabiel, deze kernwoorden passen goed bij de Stier. Stieren zijn heel sociaal en beminnelijk naar anderen toe. Daarbij hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Heeft een Stier beloofd om je te helpen, dan zal hij deze belofte altijd nakomen. Op een Stier kun je bouwen. Over zijn eigen gevoelens zal hij echter niet snel praten. Vaak toont de Stier zijn gevoelens door het geven van cadeaus.

De postzegel met Stier van Hongarije (2005) vind ik wat nietszeggend. Misschien een Stier die op zijn achterste benen (poten) staat? Roemenië verbeeldt op de sterrenbeeldzegel uit 2002 een dolle (boze) Stier.

Beminnelijk, maar maak de Stier niet boos…

Stieren hebben een zacht karakter en zijn doorgaans tactvol. Ze zijn gemakkelijk in de omgang met anderen en worden niet snel boos. Maar áls de Stier kwaad wordt, dan kun je beter dekking zoeken. Hij zegt soms in zo’n boze bui dingen waar hij later spijt van krijgt en zijn boosheid gaat niet snel over. Doordat hij zijn veilige bekende situatie wil handhaven, houdt de Stier vaak star vast aan zijn eigen overtuigingen. Hij heeft er bovendien een hekel aan om gepusht of opgejaagd te worden. De Stier doet de dingen graag op zijn eigen manier en tempo en heeft tijd nodig om te reflecteren.

‘Standvastig’ is wat ik denk wanneer ik naar de Stier op de Oostenrijkse zegel uit 2005 kijk. En bij de sterrenbeeldpostzegel van Sri Lanka (2007) ‘volhardend’.

Stier als ascendant

Als je Stier als ascendant hebt, kom je standvastig, rustig en praktisch op anderen over. Je straalt warmte en vriendelijkheid uit, maar je gevoelens zul je niet snel tonen. Je bent gesteld op materiële zekerheden en op de goede dingen van het leven. Ontspanning is belangrijk. Het valt verder op dat wanneer je ergens geen heil in ziet, je er ook niet aan begint. Maar als je jezelf eenmaal een doel hebt gesteld dan wil je dat doel ook absoluut bereiken. Verder ben je met ascendant Stier herkenbaar aan je koppigheid. Zeker als anderen je ergens toe willen dwingen kun je star tegenwerken. Dat laatste komt vaak voort uit de neiging om alles dat vertrouwd is onveranderd te behouden. Je houdt van stabiliteit.

De postzegels van Nederland (2008) en Singapore (2009) geven samen een paar belangrijke kenmerken van het sterrenbeeld Stier weer. Geduldig, kalm en ontspannen willen leven. En een zacht karakter met op de achtergrond een dolle Stier die soms als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kan komen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Griekenland Nederland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Jan van Tellingen op 28 april 2010 om 10:52

  Erg leuk en informatief om te lezen en te kijken. Vooral als je op 7 mei bent geboren ! Herkenning ? Ja zeker !.

 • Jacqueline van der Pas op 28 april 2010 om 19:42

  @Jan, wat leuk dat je jezelf herkent in mijn beschrijving van de Stier. Ik vind de Stier een bijzonder en mooi sterrenbeeld met een aantal heel herkenbare, specifieke eigenschappen.

 • XUKAI op 29 april 2010 om 12:46

  I would like to receive my mail friends, your country issued postage postcards, I have received will be sent back to you and hope that the Olympic Games with friends to exchange stamps, Chinese New Year stamps, mount, I can mail your postcards and stamps China, look forward to your letters and postcards, thank you! !

  Xu Kai
  South Street No. 102
  Jiangyin City, Jiangsu 214400
  People\’s Republic of China

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)