Fiets en Wandelbeurs in Utrecht op 23, 24 en 25 februari 2024 - Postzegelblog

Fiets en Wandelbeurs in Utrecht op 23, 24 en 25 februari 2024

0

Fietsen en wandelen is leuk, gezond en het voert je langs de mooiste plekjes in de natuur. Ontdek op de Fiets en Wandelbeurs (23, 24 & 25 februari) en E-bike Challenge in Jaarbeurs Utrecht een wereld aan fiets- en wandelmogelijkheden, bekijk het nieuwste outdoormateriaal en test de mooiste fietsbolides, e-bikes en speedpedelecs. Polen is dit keer uitverkoren tot themaland van de Fiets en Wandelbeurs.

Themaland Polen

Polen is dit keer uitverkoren tot themaland van de Fiets en Wandelbeurs. Een verrassend groene bestemming die fietsers en wandelaars veel te bieden heeft: prachtige landschappen, 23 nationale parken, bijzondere ontmoetingen met wilde dieren en talrijke bezienswaardigheden. In het themalandpaviljoen kom je meer te weten over de mooiste routes in Polen. Ook is er een aparte Polen Zaal (Zaal 3), waar je drie dagen lang lezingen over fietsen en wandelen in Polen kunt volgen.

Ruim 250 vrijwilligers staan gedurende het beursweekend paraat om iedereen van advies te voorzien op infomarkten voor fietsers, wandelaars en pelgrimsreizigers. Wat zijn de beste routes, waar kan ik overnachten, wat moet ik allemaal meenemen? Het beste advies krijg je hierover in een persoonlijk gesprek met collega-fietsers of –wandelaars. En kom alvast in de vakantiestemming op het trekkersveld en inspiratieplein. Wie weet doe je daar nieuwe ideeën op voor je volgende avontuur of tocht.

Frank van Rijns laatste tocht door Zuid-Amerika, de kunst van wandelen volgens publicist Wim Huijser, workshops over het lopen op barefoot-schoenen en gps-navigatie, de mooiste lelijke plekken van Nederland… Er zijn ruim 120 presentaties in het beursweekend, te veel om op te noemen. Zaal 1 en Zaal 2 staan dit keer in het teken van het thema ‘vestingsteden en verdedigingslinies’. Onder meer de Iron Curtain Trail, Muur van Hadrianus-route, Stelling van Antwerpen, Limes, Frontlijnroute en de Oude Hollandse Waterlinie passeren de revue.

Ben je toe aan een (nieuwe) e-bike of speedpedelec? Dan kun je terecht op de E-bike Challenge, het grootste indoor e-bike-testevent van Nederland. Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot de Challenge, en omgekeerd. Op het grote e-bike-parcours van 1,5 km en de speedpedelec lane kun je de nieuwste modellen testen: van e-vouwfietsen, tot e-toerfietsen en e-stadsfietsen tot de snelle speedpedelecs. Deze laatste categorie, met een maximumsnelheid van 45 km/u, is ideaal voor woon-werkverkeer. Nooit meer in de file!

Traditioneel is op de beurs ook de uitreiking van de trofee voor de Fietsroute van het Jaar. Vijf genomineerden zijn nog in de race voor de onderscheiding voor de ‘beste fietsroute van 2024’. Het gaat om de Van Gogh Drenthe Fietsroutes (Nederland), La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden).

 

Van Gogh Drenthe Fietsroutes

‘Van Gogh Drenthe Fietsroutes’ is gekozen tot Fietsroute van het Jaar 2024. Dit maakte de jury bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. De Van Gogh Fietsroutes bestaan uit drie lussen van in totaal 150 kilometer. Deze kunnen gereden worden in combinatie met elkaar, maar ook afzonderlijk. De routes laten je kennismaken met het fraaie oerlandschap waar de kunstenaar zich door liet inspireren. Je fietst door speelse akkers met oude brinkdorpen, bossen en drassige veengebieden, waar de natuur weer haar gang mag gaan.

De jury toonde zich aangenaam verrast over de uitmuntende kwaliteit van deze fietsroute in eigen land. Zo voert de route over opvallend veel fietspaden, en biedt ze veel variatie. Het thema komt extra tot leven door mooie doorkijkpanelen en een boeiend routeboekje, vol verhalen over Vincent en de tijd waarin hij leefde.

Andere pluspunten zijn de vele andere bezienswaardigheden uit de geschiedenis van Drenthe, zoals de jaknikkers van Schoonebeek en Veenloopcentrum Weiteveen. Langs de route kom je daarnaast volop horeca tegen. Een mooie toevoeging is het net heropende Van Gogh Huis Drenthe, waar je het atelier van Vincent kunt zien. “Aan alle details is aandacht besteed”, aldus de jury, “zelfs de bewegwijzering brengt de fietser geheel in Vincent van Gogh-sfeer.”

 

Themaland Polen bezocht?

Heeft u de beurs al bezocht en de lezingen gevolgd? Polen is een interessant vakantieland, waar toeristen de ruimte hebben. Als afbeeldingen van de beurs zijn de mooiste Poolse zegels van 2023 getoond!

 

Meer info:

Fiets en Wandelbeurs, 23, 24 en 25 februari 2024 in Jaarbeurs Utrecht:

https://www.fietsenwandelbeurs.nl/

Polen themaland: https://www.fietsenwandelbeurs.nl/polen-themaland/

Polen toerisme: https://www.polen.travel/nl

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Polen Herten Toerisme Vincent van Gogh VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,40 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)