Earth Hour: Mag het licht uit op 26 maart 2022? - Postzegelblog

Earth Hour: Mag het licht uit op 26 maart 2022?

0

Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met dit wereldwijde evenement aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. ‘Earth Hour’ (Het Uur der Aarde) is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven (tussen 20:30 en 21:30 uur). Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar ‘Earth Hour’ heeft vooral een symbolische functie. Een mooi thema voor de echte verzamelaars.

Earth Hour

Earth Hour (in Nederlandstalige gebieden ook bekend als Het Uur der Aarde) is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats, in het weekeinde waarin de zomertijd ingaat, om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxide uitstoot te verminderen.

Australië (2009): Earth Hour.

Het evenement wordt gesponsord door het Wereld Natuur Fonds in Australië  (WWF), een milieu lobby groepering en The Sydney Morning Herald. Het eerste uur der aarde werd gehouden in Sydney tussen 19:30 en 20:30 op 31 maart 2007. Het uur der aarde in 2007 heeft voor een verminderd energieverbruik gezorgd van geschat tussen 2,1% en 10,2% gedurende het uur, waaraan meer dan 2.2 miljoen mensen meededen. Het tweede uur der aarde in 2008 werd internationaal georganiseerd door de stad Sydney en tal van andere grote steden en individuen in de wereld.

Australië (2009): FDC Earth Hour, stamps & medals

 

België 2014

België (2014): Earth Hour.

In 2014 vierde de Belgische Post ‘Earth Hour’ met de uitgifte van een miniatuurvel met 5 postzegels met een wereldbol en vergezeld van een mini-LED-sleutelhanger met het Bpost-logo erop die een speciaal donker licht (UV) afgeeft. Wanneer de LED-sleutelhanger aan staat, wordt de skyline van Brussel zichtbaar op het mini-postzegelvel. De postzegel is ontworpen door Kris Maes.

 

België (2014): Earth Hour in het donker.

 

Mag het licht uit?

Mag het licht uit is een nummer van de band De Dijk uit 1987, afkomstig van het album Wakker in een vreemde wereld. Het was de eerste single van de band die een Top 40-notering haalde, met als hoogste positie de 23e plek.

 

Video De Dijk – Mag het licht uit? (1987):

https://www.youtube.com/watch?v=evW7YOQGKOU

 

Meer info:

Earth Hour op 26 maart 2022: https://www.wwf.nl/kom-in-actie/earth-hour

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 4,63 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)