Wie kent tekenaar Marja Verhagen van 8 cent kinderzegel 1965? - Postzegelblog

Wie kent tekenaar Marja Verhagen van 8 cent kinderzegel 1965?

4

Vorig jaar heb ik met de heer Holstege, samensteller van het Handboek Nederlandse Postwaarden, via een oproep in het ‘Postzegelblog-artikel Jeugdige kinderzegelontwerpers van 1965 gezocht’ (29 januari 2017) een oproep geplaatst om de vijf tekenaars van de kinderpostzegels 1965 op te sporen. Inmiddels hebben we contact kunnen leggen met vier personen.

Artikel Jeugdige kinderzegelontwerpers van 1965 gezocht

Lees hier het artikel Jeugdige kinderzegelontwerpers van 1965 gezocht.

Contact met vier van de vijf


Met de volgende personen hebben we contact kunnen leggen:

  • 10 cent kinderzegel: Jan Winter
  • 18 cent kinderzegel: Mien Sniekers – Van den Beucken
  • 20 cent kinderzegel: Marianne Verdonk – Maas
  • 40 cent kinderzegel: Anton van de Wekken.

Van hen hebben we enthousiaste beschrijvingen met hun ‘wereldschokkkende’ ervaringen, ontdekkingen en belevingen ontvangen. Voor hen was het geheel nieuw televisiekijken, met taxi naar Den Haag rijden, met je juf bij familie slapen, op elke schoolreis foto’s maken en 750 gulden ontvangen.
De leef- en beleefwereld van de tekenaars anno 1965 was toen geheel anders als die van dit moment. De verhalen van de tekenaars zijn tijd gebonden en plaats en streek getint. Ze wonen allen op het platteland in dorpen.

Marja (Martina) Verhagen: 8 cent kinderzegel 1965


(Bron foto: Libelle, nr. 41 van 12 november 1965)

De emotioneel geladen beschrijvingen zullen in het filatelistische standaardwerk Handboek Nederlandse Postwaarden en op postzegelblog opgenomen worden. De laatste puntjes op de ‘i’ zullen nog in het deelhoofdstuk Kinderpostzegels 1965 gezet worden. Alleen ontbreekt er nog één tekenaar met haar verhaal, namelijk dat van Marja (Martina) Verhagen. Als 7-jarig meisje uit de tweede klas van de R.K.Meisjesschool in Stompwijk (dorp noordoostelijk van Voorburg) heeft ze de tekening van de 8 cent kinderzegel gemaakt.

Verzoek aan alle Postzegelblog-lezers

Marja of Martina Verhagen is nu ongeveer 59 jaar oud. Wellicht is ze getrouwd. Dan zal ze onder een geheel andere naam nu bekend staan. Ze kwam uit een gezin van negen kinderen. Ongetwijfeld zullen in Stompwijk of naaste omgeving nog broers van haar wonen, die uiteraard allen de achternaam Verhagen voeren. Vandaar een verzoek aan alle Postzegelblog-lezers:

“Wilt u personen met de achternaam Verhagen eens vragen (eventueel per telefoon, mail of anderszins) of zij ook weet hebben van het bestaan van een wat oudere dame van ongeveer 59 jaar, die als meisjesnaam Marja of Martina voert? Wellicht komt u dan met een broer, neef of (verre) familielid van haar in contact.”

Het zou bijzonder jammer en spijtig zijn dat Marja met haar verhaal niet in het grote filatelistische naslagwerk Handboek Nederlandse Postwaarden en op Postzegelblog zal worden opgenomen.

Graag ontvang ik uw reactie op batehijlkema(ad)ziggo.nl
Dank voor uw aandacht, tijd en . . . daadwerkelijke medewerking.

P.S. 

* Mij is verzekerd dat nabij Stompwijk de naam Verhagen veel voorkomt.

Afbeeldingen: PostNL en Libelle

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)