Kinderpostzegels 2021: 80e verjaardag Olivier B. Bommel & Tom Poes - Postzegelblog

Kinderpostzegels 2021: 80e verjaardag Olivier B. Bommel & Tom Poes

1

Kinderpostzegels 2021 Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Nederlands bekendste striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes geven vijf Kinderpostzegels 2021 aandacht aan hun avonturen, die door Marten Toonder (1912 – 2005) zijn bedacht. Hij bedacht er 177 verhalen. Bijna zestig jaar lang stonden vrijwel dagelijks de vrolijke avonturen in Nederlandse kranten.

Kinderpostzegels 2021

Op de postzegels gaan alle karakters gezellig met elkaar picknicken vanwege de verjaardag van Tom poes. Striptekenaar Tim Artz van de Toonder Compagnie heeft de tekeningen voor het postzegelvel ontworpen en gemaakt. Het zegelvel bestaat uit een grote en vier kleine postzegels, die gezamenlijk een tafereel vormen.

Kinderpostzegels 2021

  • De heer Olivier B. Bommel (als heer van stand) en Tom Poes wandelen naast elkaar over een zandpad.
  • Bij de linker boom plukt Anne Marie Doddel met de roepnaam Doddeltje paddenstoelen.
  • Tussen de wortels van de rechter boom speelt Wammes Waggel op zijn trekzak.
  • Achter Joost (aanvankelijk stijve lakei, naderhand een goedmoedige en trouwe bediende) staat slot Bommelstein (het voorvaderlijke slot van heer Bommel).
  • In de verte van de Markies de Canteclaer mét lorgnet in de hand bevindt zich het Donkere Bomen Bos (waarin dwergen, magiërs en heksen huizen).

De vijf kinderpostzegels 2021 geven een vrolijk-opgewekt beeld en levendig idee (zowel in kleur als activiteiten van de hoofdrolspelers) van de avonturen Tom Poes met zijn vriend Olie B. Bommel. De blik van de personen op de vier kleine postzegels zijn alle gericht op de grote, in het midden staande postzegel met de afbeelding van beide hoofdpersonen, die op een holle weg tussen twee heuvels lopen.

Kinderpostzegelactie

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Basisscholieren uit de bovenbouw lopen voor de 73e keer vanaf 29 september t/m 6 oktober tijdens scholenactie coronaproof van deur naar deur.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,60 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)