'May the Force be with you' Star Wars Day 4 mei 2021 - Postzegelblog

‘May the Force be with you’ Star Wars Day 4 mei 2021

2

‘May the Force be with you’ komt overeen met 4 mei. Op grond van de Engelse uitspraak van de datum ‘mei de vierde’ werd 4 mei gekozen door Star Warsfans wereldwijd om de feestdag te vieren. De betekenis van deze uitdrukking kan worden gelijkgesteld met “veel geluk” of “God zij met jou”. Engeland, Verenigde Staten, Portugal, Australië en Togo hebben Star Wars zegels uitgegeven.

 

Logo: May the 4th be with you. Bron: Wikipedia.

 

Geschiedenis Star Wars Day

De eerste geregistreerde referentie was de uitdrukking die voor het eerst werd gebruikt op 4 mei 1979, de dag waarop Margret Thatcher premier werd van het Verenigd Koninkrijk. Haar politieke partij, de Conservatieven plaatste een felicitatie-advertentie, waarin stond: “Moge de vierde bij jou zijn, Maggie. Gefeliciteerd.”

In 2011 vond de eerste georganiseerde viering van Star Wars Day plaats in Toronto (Canada) in de Toronto Underground Cinema. De festiviteiten omvatten een Original Trilogy Trivia Game Show; een kostuumwedstrijd met juryleden van beroemdheden; en de beste eerbetoonfilms, mash-ups, parodieën en remixen van het web op het grote scherm. 

Australië (2006): Episode II – Attack of the clones.

Sinds 2013 heeft The Walt Disney Company de feestdag officieel gevierd met verschillende Star Warsevenementen en festiviteiten in Disneyland en Walt Disney World. Disney had eind 2012 Lucasfilm gekocht, inclusief de rechten op Star Wars. De finale van The Clone Wars werd op 4 mei 2020 beschikbaar gesteld op Disney+. Star Wars: The Rise of Skywalker, evenals een documentaireserie van acht afleveringen met de titel Disnsy Gallery: The Mandalorian werden dezelfde dag ook beschikbaar gesteld op Disney +. Een nieuwe animatieserie, Star Wars: The Bad Batch gaat op deze dag in 2021 ook in première op Disney +.

Togo (?): Star Wars – Return of the Jedi.

 

Engeland 2015 / 2017

Een van de best verkopende zegels van Engeland. Het is Royal Mail gelukt om niet verzamelaars te binden met deze uitgave. Sterker nog, in Engeland is Star Wars zelfs een heuse religie geworden! Een schot in de roos met deze prachtige ontwerpen geïllustreerd door de Britse kunstenaar Malcolm Tween. De uitgifte was op 20 oktober 2015 en sloot aan bij de release van de 7e Star Wars-film tegen het einde van 2015.

Engeland (2015): Star Wars (twaalf hoofdpersonen).

Darth Vader: De angstaanjagende zwartgepantserde figuur van Darth Vader kwam naar voren toen Anakin Skywalker naar de donkere kant van de Force viel en zijn eigen Jedi-meester, Obi-Wan Kenobi, vocht op de vulkanische planeet Mustafar.

Yoda: De wijze en machtige Jedi Master Yoda zat voor de donkere dagen van het rijk de Jedi High Council voor. Zijn afkomst, zelfs zijn soort, is in mysterie gehuld, hoewel bekend is dat hij Jedi meer dan 800 jaar heeft opgeleid.

Obi-Wan Kenobi: Jedi-meester Obi-Wan Kenobi trainde de jonge Anakin Skywalker en diende naast hem in de Clone Wars tegen het opkomende rijk. Helaas kon hij de val van Anakin naar de donkere kant niet voorkomen.

Stormtroopers: Witgepantserde Stormtroopers waren de gevreesde soldaten van het rijk, gebruikt om bevolkingsgroepen in de melkweg te onderwerpen en belast met het opsporen en verslaan van vermoedelijke rebellenstrijders.

Han Solo: Han Solo, een oude smokkelaar en schurk, viel in contact met de Rebel Alliance na een ontmoeting met Luke en Leia Skywalker. Zijn legendarische vliegvaardigheden op zijn schip, de Millennium Falcon, speelden een cruciale rol in gevechten tegen het kwaadaardige Galactic Empire.

Rey: Drie decennia na de Slag om Endor verdient Rey de kost door zich op te ruimen op de woestijnplaneet Jakku. Ze wordt echter al snel naar het hart van een nieuwe crisis in de melkweg gekatapulteerd.

Prinses Leia: Tweelingzus van Luke Skywalker, Leia ontsnapte aan detectie door haar vader, Darth Vader, en werd de leider van de Rebel Alliance, die uiteindelijk de vernietiging van het rijk teweegbracht.

Keizer Palpatine: De keizer was een Sith Lord, een gebruiker van de dodelijke duistere kant van de Force, die de melkweg met ijzeren hand regeerde. Als senator van Naboo en vervolgens als hoogste kanselier van de republiek ontsnapte hij lange tijd aan elke verdenking; zelfs de Jedi werden verblind door zijn bedrog.

Luke Skywalker: De oom en tante van Luke Skywalker hebben hem opgevoed op de verlaten en afgelegen planeet Tatooine. Toen werd ontdekt dat een droid die door de oom van Luke was gekocht een bericht van prinses Leia bevatte, begon Luke aan een reis naar een nieuwe, opwindende wereld.

Boba Fett: Met een reputatie als de beste premiejager in de melkweg, werd Boba Fett rijkelijk betaald om gezochte personen op te sporen – en vaak te doden. Gehuld in gehavend Mandaloriaans pantser, vol met geheime wapens en een jetpack, bracht Fett altijd zijn premie binnen.

Finn: Finn was een Stormtrooper in de strijdkrachten van de Eerste Orde totdat hij strandde op de planeet Jakku. Daar begint een onwaarschijnlijke alliantie met de lokale aaseter Rey een reeks gebeurtenissen die het lot van de hele melkweg zullen beïnvloeden.

Kylo Ren: Terwijl de Eerste Orde tevoorschijn komt uit de overblijfselen van het verslagen rijk, wordt Kylo Ren een nieuw symbool van terreur, met zijn donkere kap en mantel en zijn beheersing van een nieuw soort lichtzwaard met drie rode zwaarden.

Engeland (2015): Star Wars (zes ruimteschepen).

X-Wing Starfighter: Deze veelzijdige en wendbare Incom T-65 X-wing starfighter werd gebruikt door de Rebel Alliance in hun strijd tegen het Empire. Het werd bestuurd door een astromech droid en bewapend met laserkanonnen en protontorpedolanceerinrichtingen, waarbij snelheid en vuurkracht in evenwicht waren.

AT-AT Walkers: Het enorme All Terrain Armoured Transport, of AT-AT walker, is een gepantserd vierpotig transport- en gevechtsvoertuig dat wordt gebruikt door de keizerlijke grondtroepen.

First Order Special Forces Tie Fighters: De elite van de First Order starfighterpiloten hebben toegang tot gespecialiseerde vaartuigen, zoals deze tweezits TIE-jagers die zijn uitgerust met verbeterde wapens en sensorsystemen.

Tie Fighters: Aan boord van Imperial Star Destroyers en gevechtsstations, zijn TIE-jagers een éénpiloot-voertuig dat perfect is voor snelle luchtgevechten met Rebel X-wings en andere starfighters.

Resistance X-Wing Starfighters: De moderne incarnatie van een klassiek ontwerp, de Incom T-70 X-wing fighter, is het kenmerkende gevechtsvaartuig van de Resistance-troepen in hun strijd tegen de First Order.

Millennium Falcon: De Millennium Falcon, een grondig gemodificeerd Corelliaans licht vrachtschip, is een legende in smokkelkringen en wordt door velen begeerd als het snelste stuk rotzooi in de melkweg.

Engeland (2015): Star Wars (Heroes and Villains)

In 2017 werd nog een Prestige Stamp Book uitgegeven door Royal Mail.

Engeland (2017): Star Wars Prestige Stamp Book

Amerika uitgaven

2007

In mei 2007, ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de release van Star Wars: A New Hope, bracht USPS een velletje uit. De postzegels, met illustraties van Drew Struzan, werden onthuld tijdens Star Wars Celebration IV in Los Angeles. Het velletje bevat 15 eersteklas 41¢ postzegels met bekende personages en voertuigen uit de zes films in de saga:

  • Darth Vader.
  • Luke luchtloper.
  • Han Solo en Chewbacca.
  • Princess Leia Organa en R2- D2.
  • C-3PO.
  • Yoda.
  • Obi-Wan Kenobi.
  • Keizer Palpatine.

 

 

2021

De eerste personages die fans ontmoeten in de eerste ‘Star Wars’-film,’ Star Wars: A New Hope ‘, zijn droids – namelijk C-3PO en R2-D2 – en droids spelen een cruciale rol gedurende de’ Star Wars-melkwegstelsel. Met 10 oogverblindende nieuwe, op personages geïnspireerde postzegels, groet de Postal Service geliefde droids uit het “Star Wars” -stelsel en de verbeeldingskracht die deze technologische wonderen op het scherm brengt. De droids, die meer dan vier decennia aan innovatie en verhalen vertellen, zijn IG-11, R2-D2, K-2SO, DO, L3-37, BB-8, C-3PO, een GNK (of Gonk) power droid, 2-1B chirurgische droid en C1-10P, algemeen bekend als “Chopper.”

USA (2021): Star Wars Droids.

Deze set droids is een knipoog naar zowel Lucasfilm’s als het moederbedrijf, Disney’s, toewijding aan wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) leren en de voortdurende samenwerking tussen “Star Wars: Force for Change” en wereldwijde pre- K-12 non-profitorganisatie “FIRST” (voor inspiratie en erkenning van wetenschap en technologie). Lucasfilm, de studio van “Star Wars” viert zijn 50e verjaardag in 2021.

 

Portugal 2017

Star Wars is een Amerikaanse epische ruimteopera en filmserie bedacht door George Lucas en gemaakt door zijn bedrijf Lucasfilm. Star Wars bestaat uit drie afgeronde trilogieën, twee losstaande films, één live-actionserie en meerdere animatieseries. De eerste twee trilogieën hebben in de loop van de jaren verschillende nabewerkingen gehad. De films samen werden genomineerd voor 21 Oscars, waarvan er tien werden gewonnen.

Portugal (2017): 40 jaar Star Wars.

Star Wars ging in première in 1977 en werd bijna meteen een cultklassieker. Nu in 2017 dus 40 jaar later, blijft Star Wars een van de financieel meest succesvolle films aller tijden. In totaal zijn 12 films gemaakt: 9 films uit de trilogieën, 2 anthologiefilms en 1 animatiefilm. De twaalf bioscoopfilms brachten gezamenlijk als filmreeks ruim tien miljard Amerikaanse dollar.

Portugal (2017): Star Wars (40 jaar complete pack).

De serie portretteert een universum dat zich afspeelt in een sterrenstelsel dat wordt omschreven als ver, ver weg. Het toont de Jedi als een representatie van het goede, strijdend met de Sith, hun kwade tegenhanger. Hun wapen van keuze, het lichtzwaard, wordt algemeen erkend in de popcultuur. Het fictieve universum bevat ook veel thema’s, met name invloeden van filosofie en religie. Een voorbeeld hiervan is The Force.

Portugal (2017): 40 jaar Star Wars.

Er is geen juiste definitie van wat The Force (De Kracht) precies is, maar het wordt in de originele trilogie omschreven door Yoda als een kracht die alles met elkaar verbindt, en die leven brengt. Volgens de mythologie die George Lucas creëerde, zweven er overal midi-chlorianen rond: deeltjes die kleiner zijn dan atomen, maar toch de sleutel vormen tot alle mysteries die de wereld rijk is. Zij zorgen onder andere voor leven en dood. Elk levend wezen wordt geboren met een bepaald gehalte aan deze midi-chlorianen, en als het gehalte zeer hoog is, wordt er ook weleens gezegd dat “De Kracht sterk is in hem”. 

 

Meer info:

Star Wars: https://www.starwars.com/

Ontwerpen Engeland uitgifte 2015:

https://www.youtube.com/watch?v=DkWsb5u71c8

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië Groot Brittannië Portugal Togo Verenigde staten Ruimtevaart SciencefictionNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (16 stemmen, gemiddeld: 4,94 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)