Jambo de held - Postzegelblog

Jambo de held

0

Jambo de held28 mei jl. glipte een kleuter  door de afsluiting van het gorillaverblijf in de Cincinnati Zoo en belandde zo meters lager tussen de gorilla’s. Harambe de 17 jarige zilverrug die daar gevangen zat heeft dit met zijn leven moeten bekopen omdat het veiligheidsteam van de dierentuin besloot het dier dood te schieten voordat hij het kind kwaad kon doen.
In augustus 1986 gebeurde iets soortgelijks in een dierentuin in Jersey, waar een jongetje van vijf jaar oud bewusteloos raakte na een val in het Gorillaverblijf.

Jambo, een zilverrug gorilla van 25 jaar oud, ontfermde zich over het kind en hield nieuwsgierige gorilla’s op afstand. Toen het jongetje bijkwam en hard begon te huilen van de schrik, besloot Jambo hem op zijn rug aaien.

Er werd speciaal voor Jambo de gorilla een standbeeld opgericght dat te bewonderen is in Durrell Wildlife Park

Er werd speciaal voor Jambo de gorilla een standbeeld opgericht dat te bewonderen is in Durrell Wildlife Park. Foto: Man vyi

Uiteindelijk leidde Jambo de overige gorilla’s naar het overdekt verblijf en konden hulpverleners het kind met enige moeite bevrijden uit het de benarde situatie.
Dit voorval liep fortuinlijker af dan wat er in de dierentuin in Amerika gebeurde. Het leidde zelfs tot een postzegelserie speciaal gewijd aan Jimbo de held.

In 2002 verscheen deze postzegelserie uit Jersey met Jambo de gorilla.

In 2002 verscheen deze postzegelserie uit Jersey met Jambo de gorilla.

Jambo werd op 16 september 1992 dood gevonden in het gorillaverblijf door zijn verzorger Richard Johnstone-Scott. Hij was overleden aan een aneurysma.
Twintig jaar later verscheen een postzegelserie ter nagedachtenis van deze bijzondere aap.

Originele beelden uit 1986:

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Jersey ApenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)