Grapjes met postzegels (deel 3) - Postzegelblog

Grapjes met postzegels (deel 3)

2

De uitgifte van de postzegel 60 jaar Vrouwenkiesrecht op 28 augustus 1979 heeft heel wat teweeg gebracht onder postzegelverzamelaars. Hierover is al een keer geschreven op de blog op 10 april 2007. Het ging hierbij om de juridische vraag of de bovenvelrand van de postzegels frankeergeldig waren. Zie dit artikel uit 2007.

Maar vele verzamelaars hebben dit juridisch getouwtrek niet afgewacht en op de dag van uitgifte of later een strookje van de velrand gebruikt als frankeermiddel. Er was toch bij wet vermeld dat het woord Nederland op een postzegel moest staan en de waarde aanduiding? Grapje dus. Ik kwam weer een dergelijke envelop tegen waarbij dit strookje door de Post is geaccepteerd en zelfs met de hand door de ambtenaar van het postkantoor Alphen aan den Rijn is gestempeld. Het poststuk werd niet beport.

Wat nog grappiger is, dat als plaatsnaam BUSSEM werd vermeld. Terwijl dit natuurlijk BUSSUM moet zijn. Ook de Post vergist zich wel eens, want bij de aanmaak van een nieuw stempel kwam dezelfde vergissing voor.

Na ontdekking van de fout werd meteen een nieuw stempel met de juiste tenaamstelling besteld. Of was het verkeerde stempel ook een grapje?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)