Nieuw Gesignaleerd 2016 (3) - Postzegelblog

Nieuw Gesignaleerd 2016 (3)

0

aapjesEr verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.

Algerije heeft een zegel uitgegeven die de Beni Haroun-Mila-dam toont.

agp31605

Dit jaar wordt het EK voetbal georganiseerd in Frankrijk. Turks Cyprus heeft ter gelegenheid hiervan een serie postzegels uitgegeven met Parijse afbeeldingen: de Eiffeltoren en het Louvre.

ctp31601

In april vond de ministerstop van de G7-landen plaats in Hiroshima, Japan. Tijdens deze top bracht de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry als eerste Amerikaans staatsman een bezoek aan het monument ter nagedachtenis aan de atoomaanval. Inmiddels is bekend geworden dat volgende week ook de Amerikaanse president Obama een bezoek aan deze stad zal brengen.

jap31612

Deze drie zegels met apen zijn uitgeven door Maleisië, als tweede deel in een serie over primaten.

 

mfp31602

In de nacht van 31 maart op 1 april 1951 vonden in de gehele westelijke Sovjet unie grootschalige deportaties plaats onder de naam ‘Operatie Noord’. Hierbij waren Jehova’s Getuigen het doelwit, met name omdat ze vanuit hun geloofsovertuiging weigerden in militaire dienst te gaan. In grote aantallen werden ze opgepakt en op de trein gezet naar Siberië, waar ze de restrictieve status kregen van ‘bijzonder kolonist’. In 1965 werd deze status opgeheven, maar pas in 1996 volgde volledige rehabilitatie. Bij het 65-jarig jubileum van de deportaties heeft Moldavië onderstaande postzegel uitgegeven.

mjp31603

In Frans-Polynesië is dit kleurrijke boekje met zelfklevende zegels uitgebracht. Afgebeeld zijn verschillende soorten inheemse zeesponzen.

pfp31603

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Afghanistan Algerije Cyprus Japan Sovjet Unie Turks Cyprus Apen Religie VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)