Liefde op de fiets - Postzegelblog

Liefde op de fiets

11

Je noemt jezelf “Fietslatelist” en bent ook nog verzamelaar van fietsminiaturen en aanverwante fiets-gerelateerde verzamelobjecten, zoals fietskaarten; fietsspeldjes, fietstegels, fietsboeken. Getalsmatig is mijn fietslatelistische verzameling het grootst. Naar aanleiding van de “vondst” van dit tinnen fietsbeeldje uit Italie is mijn verzameling fietspostzegels nog groter  geworden.

Oktober vorig jaar bezocht ik de vlooien- en curiosamarkt  te Utrecht. Ik heb daar dit mooie fietsminiatuur “gevonden”. Ik wilde er meer over weten en schreef de Nederlandse Tinvereniging het volgende.

“Ik kocht bijgaand beeldje (H 11,5 x B 9) op de vlooienmarkt. Het hoort thuis in mijn collectie fietsminiaturen. Ik wil graag weten wat voor tin het  kan zijn, van wanneer het is en waar het is gemaakt. Onder het voetstuk zit een plakkertje met de tekst: PELTRO Cesellato A Mano Made in Italy”

Ik kreeg het volgende antwoord: “Uw tinnen beeldje is vervaardigd in het midden van de 20e eeuw. Peltro is de Italiaanse benaming van TIN. Helaas kennen wij de Italiaanse tinnegietersateliers niet.”

Met de introductie van het fenomeen: Persoonlijke Postzegels is voor vele verzamelaars een nieuwe wereld open gegaan. Ook voor mij. Kijk maar.

Als dit geen “Liefde op de fiets” is, dan weet ik het niet meer.. en dat al  60 jaren lang!! Een heel leuke aanvulling op mijn collectie fietspostzegels.

Je zou het een gelegenheidspostzegel kunnen noemen. Kijk naar de beeltenis en er komen vanzelf mooie gedachten bij je op. Wil je ze delen? Geef dan je reactie …..

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (11) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)