Voor speciale momenten - Postzegelblog

Voor speciale momenten

9

Op 27 maart 2017 brengt PostNL het postzegelvel Voor speciale momenten uit. Dit vel bevat tien postzegels met de waardeaanduiding 1 voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn bestemd om felicitatiepost en andere kaarten en brieven voor bijzondere gelegenheden te frankeren. Het betreft een el met tien verschillende postzegels met waardeaanduiding Nederland 1, ontworpen door Marenthe Otten

Het ontwerp

Het nieuwste postzegelvel Voor speciale momenten bevat tien verschillende postzegels met de waardeaanduiding 1. Vier van de tien postzegels zijn vierkant. De andere zes zijn hartvormig. Op de postzegels is het beeld opgebouwd uit kleine illustraties van de hand van grafisch ontwerper Marenthe Otten. Centraal in elke postzegel staat een wens voor een speciaal moment in een kleurrijk geïllustreerd handschrift. De tien wensen zijn gefeliciteerd, liefs, veel geluk, sterkte, succes, hoera, fijne dag, proficiat, voor jou en beterschap. Elke wens wordt afgesloten door een emoticon: lees- en lettertekens die samen een gezichtje vormen. De open ruimtes op de postzegels zijn versierd met vrolijke illustraties, zoals de nerven van blaadjes, bloemetjes, boom- en bloemblaadjes, klavertjesvier, rondjes, halve maantjes en sterretjes in allerlei vormen en kleuren.

Op elke postzegel staat ook een tweede emoticon, maar dan met gebruik van deze illustraties en de waardeaanduiding 1. Het postzegelvel Voor speciale momenten bevat verder zeven sluitzegels met daarin ook een getekend gezichtje. Vijf sluitzegels hebben de vorm van een hartje. Twee hebben de vorm van een vlindertje. Voor de typografie zijn twee lettertypes gebruikt: de Avenir Black (Adrian Frutiger, 1988) voor de waardeaanduiding 1, en de Uma Bold (Ariel Di Lision, 2012) voor de vermelding Nederland en 2017.

Technische gegevens

Velformaat: 144 x 150 mm
Papier: zelfklevend met fosfor opdruk
Gomming: zelfklevend
Druktechniek: offset
Oplage: 138.000 vellen
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem
Artikelnummer; 370362

Verkoop/geldigheid

De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar op de vestigingen van Bruna, in de Collect Club-winkel in Bussum en via www.postnl.nl/collectclub. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NieuwtjesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 2,33 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • Lars op 21 maart 2017 om 16:16

  Doet mij denken aan Finland. Die geven de laatste jaren ook van dit soort afschuwelijke stickervelletjes uit.

 • Patrick Lava op 21 maart 2017 om 19:27

  Ooit, in een ver verleden, in een tijd die volgens de smartphonegeneratie nauwelijks kan worden onderscheiden van de vroege middeleeuwen, de periode tot pakweg 1995 dus, was de postzegel een “cultuurdrager”. Je kon iets leren door goed te kijken naar wat op een postzegel stond. In onze handboeken op school eind jaren ’60, begin jaren ’70 stonden ter illustratie van bepaalde onderwerpen postzegels afgebeeld. Niet alleen in de geschiedenisboeken, maar ook in die voor scheikunde en fysica, herinner ik me. Dat kon toen nog. Anno 2017 krijgen we “ter leering ende vermaeck” publiciteitsfoto’s voor een fotomodel en plakplaatjes zoals bovenstaande, die in niets verschillen van de stickertjes die we in onze jeugd vonden bij reepjes chewing gum of andere snoep.
  Ben ik de enige die het af en toe wat moeilijk heeft om, althans waar het postzegels betreft, “mee te gaan met z’n tijd”?

 • Piet op 21 maart 2017 om 19:53

  @Patrick Je vergeet nog voor de meisjes vooral poëzie plaatjes.
  Daar zijn deze plaatjes ook zeer geschikt voor, maar deze “albums” bestaan ook al niet meer.
  Maar gelukkig zijn er nog vele andere landen met een ander beleid als het om POSTZEGELS gaat.

 • Fer op 21 maart 2017 om 20:55

  Piet. Welke landen bedoel je?

 • Piet op 21 maart 2017 om 21:05

  @Fer,
  Wanneer je al ongeveer dertig jaar een thema verzamelt kom je de hele wereld tegen.
  Dat geeft veel voldoening zeker als je dan ook nog poststukken met dit thema tegenkomt vooral sinds internet bestaat.
  Handelaren/verzamelaars van over de hele wereld!!
  Ik heb elke week minstens éénmaal een “happy moment” op DIT gebied.
  Over andere moments laat ik me niet uit!!!!

 • Jan1964 op 22 maart 2017 om 09:19

  Ik erger me de laatste jaren ook al aan dit soort postzegels van Finland. Als er eentje tussendoor uitgegeven wordt vind ik het niet zo erg. Tegenwoordig is het constant van dit spul en af en toe een postzegeltje met een jubileum of een cultuurhistorisch onderwerp. Zelfs de grote Mannerheim die in 1867 geboren werd vinden ze geen postzegel waard. Je krijgt wel voor de zoveelste keer Moem-postzegels omdat ze in Japan populair zijn.

 • Yvonne Kruse op 23 maart 2017 om 12:36

  Ben het helemaal met Patrick eens. Wat een rotzooi.

 • Prins op 11 april 2017 om 21:26

  Heeft iemand al geprobeerd deze hartjes en vierkantjes af te weken?
  Laat de zelfklevende gomlaag goed los, zoals bij de blauwe Willem-Alexanderzegels? Of blijven ze muurvast zitten aan de envelop, zoals de Groen-zegels uit 2011 (NVPH 2858-2865)?

 • Lars op 12 april 2017 om 08:00

  @Prins,
  Ik denk dat u beter eerst kunt vragen of iemand ze überhaupt al heeft ontvangen!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)