Neuzen als afkorting van Terneuzen - Postzegelblog

Neuzen als afkorting van Terneuzen

1

Soms geeft een artikel aanleiding tot het toesturen van beeldmateriaal. Zo ook dit keer bij het verhaal van Cees Janssen over Zuid-Barge. Trouwe Postzegelblog-lezer Ton Cornet, redacteur van ‘Druk Doende’, stuurde beeldmateriaal op van een envelop. Op de voorkant van een envelop staan twee stempels met het woord ‘Neuzen’.

Op de achterkant is echter ook een stempel te vinden met het woord ‘Ter Neuzen’. Vroeger heette Terneuzen dan waarschijnlijk ook Neuzen in de volksmond.

Verder gaf Ton Cornet ook aan dat de maten van de briefkaart 122 mm breed en 75 mm hoog zijn. De bovenzijde is recht afgesneden en de andere drie zijden zijn geperforeerd met een perforatie 11,5. Misschien zijn er lezers die een aanvulling hebben op bovenstaande feiten?

Met dank aan Ton Cornet

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)