Internationale tentoonstelling voor filatelistische literatuur - Postzegelblog

Internationale tentoonstelling voor filatelistische literatuur

0

De Duitse Bond van Postzegelverzamelaars (Bund Deutscher Philatelisten e.V.) organiseert van 2 tot 4 november 2012 een gespecialiseerde internationale tentoonstelling voor de klasse literatuur. De tentoonstelling draagt de naam IPHLA 2012 en is gelijkgesteld met een categorie 1 tentoonstelling. IPHLA 2012 heeft het patronaat verkregen van de FEPA en de AIJP.

De tentoonstelling vindt plaats in het Stadhuis (Rathaus) van Mainz met medewerking van het Gutenberg Museum. Johannes Gutenberg, geboren in Mainz, wordt door velen als de ´grootste uitvinder van het millennium´ genoemd. Hij was echter niet de uitvinder van de boekdrukkunst maar van het toepassen van losse letters ten behoeve van het samenstellen van drukvormen. Niet vanwege Gutenberg wordt deze tentoonstelling georganiseerd, maar omdat in 1862 de eerste gedrukte filatelistische publicaties in Europa verschenen. Daarom wordt in 2012 het 150-jarige jubileum gevierd samen met filatelistische auteurs en journalisten.

Deelname aan deze tentoonstelling is mogelijk met publicaties die betrekking hebben op alle facetten van de filatelie. De inzending moet in een van de Europese talen zijn geschreven en moet zijn gepubliceerd. Manuscripten worden niet in beschouwing genomen. Inzendingen in de vorm van CD-ROM en DVD zijn mogelijk. Ook filatelistische websites kunnen worden aangemeld. Inzendingen zijn mogelijk door zowel auteurs als uitgevers. Eerdere bekroningen van de inzendingen zijn niet noodzakelijk. Het organisatiecomité beslist over het al dan niet accepteren van de inzendingen. De kosten van deelname bedragen 30 euro per inzending. Een commissaris voor deze tentoonstelling is door de KNBF niet benoemd. Inzenders kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de organisatie via de website: www.iphla.de. De website geeft informatie over de voorwaarden voor deelname. Het speciale reglement en een deelnameformulier kunnen worden gedownload. De inzendtermijn sluit op 31 januari 2012.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)