Dia del Cartero Mexico 2008 - Dag van de postbode - Postzegelblog

Dia del Cartero Mexico 2008 – Dag van de postbode

1

Correos de México (voorheen Servicio Postal Mexicano (Sepomex) is de nationale postdienst van Mexico. Een historische terugblik: op 17 februari 1907 stichtte de president van Mexico Porfirio Diaz de “Palacio Postal” (post paleis) ook bekend als de “Quinta Casa de Correos” (vijfde huis van de post). Mexico had al een postdienst sinds 1580.De belangrijkste taak was om te kunnen communiceren met de onderkoning van Nieuw-Spanje.

Internationale Postunie

In 1921 heeft de Mexicaanse regering vanuit Buenos Aires in Argentinië deelgenomen in de vorming van de “Union Panamericana de Correos” (Panamerican Postal Union.) In 1931 is Spanje toegetreden tot de unie, de naam veranderde in “Unión Postal de las Americas y España” (Amerikaanse en Spanje Postal Union.) In 1990 werd Portugal toegevoegd aan de Unie, die weer de naam veranderd in “Union Postal de las Americas, España y Portugal “(Amerikaans, Spanje en Portugal Postal Union).

Post en Telegraaf

In 1933 werd bij presidentieel besluit, de controle van de telegraafdienst door de postdienst in Mexico overgenomen. Toen ontstond het kantoor “Dirección General de Correos y Telegrafos.” In 1942 werd door de voorzitter de activiteiten van de postdienst en telegraaf gescheiden in twee entiteiten.

Autonomie

In 1986 gaf de overheid de Postal Service autonomie. Dit was een reactie op de noodzaak om de dienst, die een van de ergste werd geacht in de wereld en nu werd geconfronteerd met concurrentie van particuliere bedrijven. Om te kunnen concurreren met de particuliere postdiensten, zoals DHL, UPS, FedEx, Multipack, Estafeta en

anderen ontstond bij de postdienst een nieuwe entiteit, “Mexpost,” duurder dan gewone post, maar ook efficiënter werken als een particuliere onderneming, maar die nog steeds deel uitmaakt van de Mexicaanse Postal Service.

Postvervoer

Het “Dag van de Postbode”-vel met de acht postzegels laat in zwart-wit de vroegere transportmiddelen zien en in kleur de hedendaagse middelen van vervoer. Als fietslatelist vind ik de fiets het meest aansprekend en het dichtst bij onze brievenbus !

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)