Uit een 'hanen-collectie', de haan op de fiets? - Postzegelblog

Uit een ‘hanen-collectie’, de haan op de fiets?

16

‘Le coq sur le Vélo’ ofwel ‘De haan op de fiets’. Hoe vindt je zoiets? Ik ontving de volgende mail van Cees: “Dag Jan, via Postzegelforum en daarna FilaVaria bij jouw site gekomen. Leuke site over fietsen en vooral de postzegels spreken mij aan.

Niet dat ik ze spaar, fietsen op postzegels, toch wel bewaar voor een Deense kennis. Leuke collectie heb je van de persoonlijke  zegels met een fiets erop. Ik wil je er wel een paar sturen als je daar wat in ziet. Heb er wat laten maken en vind het wel leuk als je er één op je site zet, wordt hij weer wat completer. Ik zal er één op de cover doen en twee erin.”


Ik heb beide fietspostzegels vanuit de “Hanen-collectie” van Cees (stampy.nl) in mijn collectie opgenomen. Of de blote dame op de fiets soms “De Haan” heet of een Française is met de naam: “Le Coq”,  heeft Cees me verder niet verteld.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (16) Schrijf een reactie

 • reintjedevos op 8 april 2011 om 12:39

  Jan,

  misschien toch een aanvullende anatomische les nodig!? Le Coq of La Coquette??? Mijn loupe laat me hier in de steek… :)

 • JHA op 8 april 2011 om 14:50

  TNT doet dit vast Express

 • Jan van Tellingen op 8 april 2011 om 19:52

  Voor deelname aan een fiets-4-daagse bestaan toch wel andere kledingvoorschriften. Toch leuk dat verschillende thema-verzamelingen een connectie met elkaar (kunnen)hebben.
  @JHA, wat doet TNT vast expres?

 • paulv op 8 april 2011 om 20:25

  Kan iemand het merk van de rugtas van de dame achterhalen?

 • willem hogendoorn op 8 april 2011 om 21:15

  De eerste afbeelding vind ik qua creatie leuk in elkaar gezet. De tweede afbeelding vind ik vunzig en meer geschik voor een magazine als Playboy dan voor een postzegel.

 • reintjedevos op 9 april 2011 om 02:45

  Wat is er nu vunzig aan??? A dirty mind …

 • aadb op 9 april 2011 om 11:56

  @Ze fiets de verkeerde kant op (lol)

 • paulv op 9 april 2011 om 21:58

  @Aad,
  je hebt het nakijken (nog meer lol)

 • paulv op 9 april 2011 om 22:04

  De dame zou wielerkleding van Le Coq Sportif moeten dragen.

 • Jan van Tellingen op 9 april 2011 om 23:33

  Serieuze, spontane, vrolijke, luchtige en sportieve reacties op een fietslatelistisch artikeltje. De soorten reacties hebben alles met fietsen te maken. Primair brengt het ons in beweging!.Is toch een aardige constatering, al schrijf ik het zelf.

 • reintjedevos op 10 april 2011 om 23:08

  Waar is Paula gebleven???

 • Jan van Tellingen op 11 april 2011 om 13:15

  @Reintjedevos, de spontane reacties tussen Paula en mij, werden door een zeer gewaardeerd mede-auteur terecht betiteld als niet terzake doende (mijn interpretatie!). Ik heb dat ter harte genomen en zowel zijn reactie, alswel de reacties van Paula en mij VERWIJDERD. Dit is “ons” Postzegelblog en dat moet het ook kunnen blijven.

 • reintjedevos op 11 april 2011 om 14:03

  Jan, dat “ons” zal ik niet kunnen bestrijden, maar of dat nou in gevaar kwam??? Beetje over-reacting!

  Zo zou je mijn reacties ook als minder ter zake kunnen interpreteren…

  Waar blijf je met spontane reacties als je in je achterhoofd moet houden of de eigenaar – Lia dus en geen anderen !!! – hierover “not amused” is….

  Terwijl ik dit schrijf besef ik dat dit evengoed mij kan treffen :)

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 11 april 2011 om 15:56

  @Rein, in dit geval was ik niet de persoon die censuur pleegde maar Jan zelf (zoals hij in zijn reactie ook zegt). En ook al vind ik iets van de discussies, over het algemeen ben ik volgens mij niet zo HEEL streng :) toch?

 • stampy46 op 11 april 2011 om 21:36

  Gewoon wat leuke persoonlijke postzegels in mijn optiek….
  Heb geen idee van de naam van de “dame”.
  Het ging en gaat om het thema fiets en kippen,en hoewel ik een vreemde stellingname lees van de KNBF over persoonlijke postzegels in de laatste Filatelie zijn ze zuiver thematisch en zouden ze ook in een tentoonstellingskader kunnen/moeten horen….

 • reintjedevos op 11 april 2011 om 22:12

  Cees,

  Helemaal met je eens! Gooi eens een stok in het hoenderhok!

  Maar hoe krijg je de KNBF hanen zo ver??

  Dat die regeltjes weg-ge-kipp-erd moeten worden ….

  Je Kunt Niet Buiten de Filatelie, dus hou het persoonlijke binnen de kaders…

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)