Postex 2019 - Postzegelblog

Postex 2019

17

Voor de 21ste keer wordt dit jaar de nationale postzegelshow Postex georganiseerd. Voor de tweede maal vindt de Postex in de Omnisport plaats.  Vele handelaren zullen weer  aanwezig zijn met een verkoopstand.

Openingstijden en locatie

Op vrijdag    1 november is Postex geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Op zaterdag 2 november is Postex geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Op zondag   3 november is Postex geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

De Postzegelshow Postex 2019 wordt gehouden in Omnisport, Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn. Deze locatie heeft over een vloeroppervlakte van 3.400 vierkante meter.

Toegangsprijs

De toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon. Tot en met 17 jaar heb je gratis toegang. Op vertoon van een leden-pas van de KNBF krijg je een korting van € 1,00.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer en auto

Met het openbaar vervoer is Omnisport uitstekend bereikbaar. Je kunt met de trein naar Apeldoorn komen. Omnisport ligt op enkele minuten lopen van het Station Apeldoorn De Maten.

Postex is ook goed met de auto bereikbaar. Neem de A50 afrit 24 Apeldoorn-Teuge, vervolgens rijdt je richting centrum, na ongeveer 1 kilometer bij de stoplichten linksaf, dit is de Laan van Erica. Na ongeveer 100 meter aan je rechterhand vindt je Omnisport. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie

Wil je meer info? Kijk dan op de website:  www.postex.nl.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 1,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

  Reacties (17) Schrijf een reactie

  • Willem op 31 oktober 2019 om 16:08

   Als het uitgifteprogramma 1e halfjaar 2020 bekend is gemaakt, kan dat hier dan worden geplaatst?

  • Jan1964 op 31 oktober 2019 om 22:41

   Ik houd het ook in de gaten, Willem. Waarschijnlijk krijgen we begin volgende week ook de nieuwe tarieven en de Decemberzegels te zien.

  • Jan1964 op 1 november 2019 om 13:15

   Er staan nu drie Decemberzegels op de webpagina van CollectClub.

  • Ed op 1 november 2019 om 16:00

   Vanmorgen geweest.. wil niet klagen maar is steeds minder. De tentoonstellingskavels staan er niet optimaal, zelfs een aantal bij een stuk dat als opslag wordt gebruikt. Lijkt ook alsof er minder standjes zijn. Idee om samen te gaan werken met Oudejaarsbeurs?

  • Ed op 1 november 2019 om 16:04

   Uitgifteprogramma eerste halfjaar: 3x Beleef de Natuur (zelfde soort velletjes als in 2018 en 2019), i.p.v. Mooi Nederland nu 5x Typisch Nederlands met zegels met een bord met rookworst, hagelslag etc. Dan hebben we al 8 van de 12 uitgiften te pakken. Verder oude landkaarten, 75 jaar bevrijding, posteurop (Thurn en Taxis) en Fietshistorie.

  • Prins op 1 november 2019 om 19:13

   Wat raar dat er nog geen nieuws is over de 2 postzegels die vandaag op de openingsdag van de Postex zou verschijnen. Is die dag van de postzegel – postzegel er al wel?

  • Jan1964 op 1 november 2019 om 19:38

   De postzegels die vandaag verschenen zijn staan gewoon op de pagina van Collect Club. Ik heb een tijd geleden al een bericht in de mail erover gehad. Maandag komen de Decemberzegels uit.

  • jaap termes op 2 november 2019 om 00:05

   LS
   Hier praat men over Collect club.
   Ik heb de papieren Collect club 101 nog niet ontvangen .Of is er weer iets mis met de bezorging ?

  • Jan1964 op 2 november 2019 om 01:55

   In Collect 100 staat dat Collect 101 in de week van 4 november uitkomt. Ik verwacht dat het blad begin volgende week on line staat en aan het einde van de week in de brievenbus ligt. Waarschijnlijk maakt PostNL volgende week ook de tariefsverhogingen bekend. Althans dat was in andere jaren ook rond die tijd. De Decemberzegels komen maandag uit.

  • Franc Rossi op 2 november 2019 om 11:11

   @Ed Ik ben gisteren ook naar Postex geweest en inderdaad de opstelling van de tentoonstelling was ronduit slecht. Op bepaalde punten raak je de volgorde kwijt,en is er slechte verlichting.
   Het aantal bezoekers loopt blijkbaar terug en er is sprake van het verkorten van Postex naar 2 dagen.

  • JanNL op 2 november 2019 om 14:57

   PostNL informeert niet zo goed. Ze beelden drie zegels uit een vel van 20 af. Zitten er nu 20 verschillende zegels in een vel of 2 keer 10 verschillende zegels. Ik dacht dat men kleinere vellen wilde uitgeven. Waarom die mysterie over de Decemberzegels in het programma in Collect 100? Waarom wordt het hele vel niet afgebeeld bij Collect Club? Waarom is er nog geen persbericht met het programma tot en met juni 2020? Waarom staat het nog niet de webpagina? Waarom wordt men pas op vrijdag 1 november ingelicht dat er op maandag 4 november een postzegeluitgifte is? Het zal maandag of dinsdag wel duidelijker worden. Persbericht over de decemberzegels is er nog niet. Ze mogen met het nieuwe binnenlandtarief tot net iets over de 1 euro gaan. Met het buitenlandtarief richting 1,70 euro

  • Jan1964 op 2 november 2019 om 15:07

   Jan1964 ook hierboven/hieronder : Het was op de tentoonstelling in Den Bosch lang geleden dat ik op een postzegeltentoonstelling geweest was. De versobering/verschraling viel me op. Ik zie het nu ook bij de postadministraties van de Noordse landen. IJsland dreigt met het niet meer uitgeven van postzegels. De bulletins met betrekking tot nieuwe uitgiften worden afgeschaft (Finland), versoberd (Zweden en Denemarken) of alleen nog digitaal aangeboden (Groenland). Denemarken propt 2/3 van het uitgifteprogramma op 2 januari. In Zweden zag ik discussie over modern postfris dat tegenwoordig voor 10% nominaal wordt aangeboden omdat het aanbod groot is en het aantal kopers daalt.

  • Ed op 3 november 2019 om 12:52

   @Franc, @Jan1964 – We zijn in een nieuwe fase van het postzegelen beland. Inderdaad ook de vertrouwde postzegeladministraties komen tot nieuw beleid. Het programma van PostNL voor 2020 komt in eerste instantie niet zo inspirerend over (twijfel ook zelf nog of ik aan het einde van dit decennium zal stoppen met postfris NL). Toch zijn het er nog wel vooral heel veel.
   Is het erg als postadministraties minderen of zelfs stoppen (IJsland) met nieuwe zegels? Ik zeg, nee! Er is nog zoveel te sparen en ouder materiaal is ook mooi. Terug naar 20-30 zegels per jaar voor PostNL zou ik prima vinden.
   Wat vindt u? Een leuke poll…
   Vindt u het ja/nee vervelend als westerse postadministraties stoppen met nieuwe uitgiften (of dat alleen nog zeer beperkt doen)?

  • Lars op 3 november 2019 om 19:44

   Meer of minder nieuwe zegels?
   Ik hoop minder!
   Er zijn al aardig wat landen die steeds minder uitgeven. Een paar daarvan hebben zelfs al jaren niets meer uitgegeven!
   Het komende decennium zal het voor een aantal postadministraties erop of eronder zijn. In Guatemala is het al afgelopen, in Bolivia scheelde het niet veel en de USPS maakt jaarlijks een miljardenverlies. Zonder staatsteun zouden de USPS en vele andere posterijen wereldwijd al lang failliet zijn geweest.
   Ook zal het erop of eronder zijn voor verenigingen en beurzen. Grote beurzen als de Postex zullen waarschijnlijk in veel kleinere vorm kunnen verdergaan. Maar de regionale beurzen en clubs…
   Kijk overal naar de gemiddelde leeftijd van de verzamelaars en handelaren. Ik ben 38, over een jaar of 10 zit ik bijna in mijn eentje op de clubavond… Als de club tenminste nog bestaat…
   Ik kan verenigingen, handelaren en organisaties adviseren om naar de toekomst te kijken, voor te bereiden en niet af te wachten, want dan is het te laat.
   Vergeet de ledenwerving onder de jeugd. Probeer babyboomers binnen te halen die met pensioen gaan, ook al is dat maar voor een korte termijn van ongeveer 15 jaar. Er zullen er zeker een aantal zijn die weer hun oude hobby gaan oppakken. En zij hebben een gevulde portemonnee (NVPH, lezen jullie mee?) als ze een beurs bezoeken.

  • René Hillesum op 4 november 2019 om 08:30

   De kogel is door de brievenbus.
   PostNL voert een zeer gematigde prijsstijging door per 1 januari 2020. De prijs van een gewone brief stijgt van € 0,87 naar ‘slechts’ € 0,91. Een pakketje gaat € 7,25 koten.

  • Piet op 4 november 2019 om 08:59

   @Lars
   Je kunt niet alles met elkaar vergelijken.
   In Guatamala mogen alle oude zegels gebruikt worden en dat gebeurt ook.
   Dat heeft ook zijn charme.
   De reden is een gebrek aan papier.

  • Ed op 4 november 2019 om 21:21

   @Lars, ben 52 en voelde mij al echt een erg jonkie op de Postex vrijdagmorgen..
   Ben het wel eens met je ‘aanbevelingen’. Ook gewoon kijken waar de dynamiek zit. Op de Eindejaarsbeurs in Barneveld zie je -ik denk mede door combinatie met munten, bankbiljetten en postkaarten- al een veel ruimer en diverser gezelschap, ook qua leeftijd. Wellicht helpt het tijdstip in de kerstvakantie daar ook aan mee, maar het heeft wel een gezellige sfeer. Ik zou dus zeggen: werk samen en sla de handen ineen om verzamelaars ook in de jaren ’20 te boeien en binden op bijeenkomsten.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)