Nog meer bijzondere datumstempels - Postzegelblog

Nog meer bijzondere datumstempels

1

Amsterdam 11 1911Naar aanleiding van het artikel ‘Negen negen negen‘ van Kees Verhulst stuurde Cees Janssen nog een paar bijzondere datum stempels. De eerste is van Amsterdam alwaar drie keer het ‘gekkengetal’  11 op staat. 11 november is de 315e dag van een jaar ofwel 50 dagen voor oudjaar. Maar 11 november is ook het begin van het carnavalsseizoen (11e van de 11e).  Op 11 november, om 11:11 uur, worden de eerste vergaderingen van de Raden van Elf gehouden, ter voorbereiding op de komende carnaval.

De tweede stempel komt uit Bovenkarspel Grootebroek. Op deze stempel staat de datum 22 februari ’22. Over deze dag is niet zo heel veel te melden, behalve voor de voetballiefhebbers onder ons… Op deze dag is Rinus Schaap geboren. Rinus speelde 13 keer in het Nederlands Elftal.  En de gemeente Hilversum reikt sinds 1991 jaarlijks de Rinus Schaap Prijs uit aan een inwoner die zich als vrijwilliger voor de sport verdienstelijk heeft gemaaktBovenkarspel Grootebroek 1922

Zijn er nog meer mensen in bezit van bijzondere datumstempels? Dan zou ik het leuk vinden deze op de Postzegelblog te plaatsen!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Arjan Keppel op 6 oktober 2009 om 12:55

    11 november is ook de dag waarop de Eerste Wereldoorlog eindigde, en was dat ook niet om 11 uur precies? Dan wordt hier in GB in elk geval elk jaar de oorlog herdacht.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)