Wegplakken maar die postzegels - Postzegelblog

Wegplakken maar die postzegels

22

Ik was zojuist even bij de plaatselijke boekhandel inclusief postagentschap. En daar zag ik toch iets bijzonders…. Een meneer was druk in de weer met een grote PostNL-stempel. Hij stempelde dat het een lieve lust was. Tientallen, misschien zelf wel honderden postzegels voorzag hij van een poststempel. Nooit eerder zag ik zoveel postzegels op een postpakket.

Dat meldde ik de meneer dan ook. En ik vroeg hem natuurlijk of ik er een foto van mocht maken. En ook of ik deze foto op Postzegelblog mocht laten zien. Ik legde hem uit dat daar van alles en nog wat te lezen is over postzegels en dat de lezers het vast leuk vinden om zijn geweldige postpakket te zien. Meneer maakte even wat ruimte voor me, ‘nee, hij hoefde zelf niet op de foto’, en zie hier het resultaat.

Wegplakken maar…

Bijzonder postpakket

Dit pakket was de grootste van de pakketten – jazeker er waren er nog meer – en werd verstuurd naar China. Bijzonder toch?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,83 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (22) Schrijf een reactie

 • Jos van den Bosch op 13 november 2012 om 16:10

  Enne… er waren geen valse zegels bij? En heeft hij de porto ook wel goed gecontroleerd en omgerekend van gulden naar euro? Toch prettig te weten dat die zegels nog wat waard zijn! Hopelijk duurt dat nog lang want dat is goed voor de filatelie. Overigens wanneer Albert Haan z’n pakketten voor de Poolse jeugd naar Polen stuurt krijgt hij van mij een hele hoop plakzegels om het ook op die manier te doen! Twee vliegen in één klap.

 • Jan van Tellingen op 13 november 2012 om 16:27

  Mirakels !! zoveel, enne geen fiets te vinden ;-)

 • aadb op 13 november 2012 om 16:44

  Tsja en dan ook nog veel niet geldige zegels en dan janken dat er niets verdiend wordt .Maar goed opgeruimd staat netje.

 • Ronald op 13 november 2012 om 16:53

  Zeker de moeite waard om op deze manier te verzenden. Kleurrijk en interessant voor de Chinese verzamelaars maar het meest voor de portemonnee van de verzender.Logisch, wie doet het niet… Voortaan wel alléén frankeergeldig er op plakken. Ik zie een enkele NVPH 1101 en 1102 er tussen zitten en die zijn dat zeker niet……

 • Lia op 13 november 2012 om 17:55

  Wow, dat is een prachtig pakket geworden met al die postzegels!

 • Wegplakker op 13 november 2012 om 18:13

  Mooie actie. Maar gelden er geen regels voor hoe je moet frankeren? Ik verstuur regelmatig internationale post en wil ook op de achterkant van de (grote) envelop graag zegels uit de guldentijd wegplakken. Maar volgens het postagentschap hier in de wijk mag je de achterkant niet gebruiken. Hoe zit dat precies?

 • paulv op 13 november 2012 om 18:14

  Dir is nou “Collectie postzegels Nederland gestempeld, echt gebruikt”

  Er zitten ook 5 luchtpostzegels (f1,-) uit 1980 op. Mocht ook niet.

 • willem hogendoorn op 13 november 2012 om 18:44

  @ Jacqueline: Weet je ook wat er in het pakket zat?

 • J.S. op 13 november 2012 om 18:47

  Als PostNL nou eens wat strikter de geldigheid van zegels hanteerde en wat meer op het afstempelen zou letten, zou het tarief van de verzending niet elk jaar verhoogd behoeven te worden.

  Dit is natuurlijk leuk voor de verzender, maar heeft m.i. niets met het frankeren van een pakket te maken. Dit kan PostNL gemakkelijk en snel verbieden en daarmee veel verzendingen zonder inkomsten verminderen. Laat hier alleen pakketzegels voor gebruiken en opgelost dit geneuzel.

 • Lars op 13 november 2012 om 19:04

  @JS
  Is dit een verzending zonder inkomsten???
  De zegels zijn allemaal ooit gekocht bij PTT Post, nu PostNL. En met inflatie en rente meegerekend hebben ze zelfs meer winst dan dat ze er nu een pakketzegel op zouden plakken!
  Wat doet u met uw postfrisse dubbele zegels die aan de straatstenen niet kwijt te raken zijn?

 • Jos van den Bosch op 13 november 2012 om 19:30

  Alle zegels zijn geldig vanaf die datum in (wat was het ook weer?) 1977? In tegenstelling tot Duitsland waar de post valt onder het ministerie van financiën, is het hier een particuliere organisatie, die destijds bij overname, niet alleen alle rechten, maar ook alle plichten heeft overgenomen. En dat loopt tot in alle eeuwigheid, dus zij kunnen hun verplichtingen die ze zijn aangegaan toen u die zegels kocht, niet verloochenen, ze zullen er de beloofde dienst, op afroep, voor moeten leveren. Alleen als ze failliet gaan, vervalt die plicht. Duurt misschien niet lang meer en dan zijn alle Nederlandse zegels waardeloos geworden. Met een bedrijf heb je niet alleen rechten maar ook plichten, je kunt geld verdienen, maar….

 • Marcel Vos op 13 november 2012 om 22:25

  Jammer dat er zo veel van is , kan nooit goed zijn voor een bedrijf. Volgend jaar kunnen we weer een 10 cent GLD extra voor een 20 gr plakken .

  Nu heb ik iets gehoord dat het bedrijf PostNl iets met een onderneming in Mexico heeft of is dit maar een gerucht ? Daar zouden ze vinden dat ze er niets mee te maken hebben en het maar afgelopen moet zijn met die gulden zegels .

  Maar ja of dit waar is?

 • Henny op 14 november 2012 om 11:39

  Dat wordt opereren voor die Chinezen als ze daar een poststuk aan over willen houden, inlijsten die hap.
  Maar ja plak maar weg zou je zeggen, hoe minder postfris hoe beter toch?
  En inderdaad die postnl mag wel eens opletten, alleen vanaf 1977 mag gebruikt worden. Je zou bijna zeggen zet maar een streep onder die guldenzegels. Die lui van postnl zien het verschil niet tussen van voor en na 1977!

 • Gerko op 14 november 2012 om 14:27

  @Henny: Bij PostNL letten ze nergens meer op tegenwoordig, want dat kost meer dan dat het oplevert. Zo heb ik afgelopen zomer vanuit Zweden per abuis (de postkantoormedewerkster had me de verkeerde zegels gegeven) een aantal zwaar ondergefrankeerde kaarten naar Nederland gestuurd. Vroeger kreeg de ontvanger dan een strafportkaart meegeleverd, maar mijn kaarten zijn zonder op- en/of aanmerkingen allemaal gewoon bezorgd (En dat voor de helft van de eigenlijke “prijs”, maar dit terzijde ;-))

 • Henny op 14 november 2012 om 17:45

  @Gerko,
  We weten allemaal zo zoetjes aan wat daar gebeurt bij postnl, EEN grote puinhoop of het nou bezorgen of afstempelen is ze weten het niet meer.
  Je kunt het die mensen op de vloer niet eens kwalijk nemen, huisvrouwen invallers parttimers ZZP-ers noem maar op.Vroeger bij de PTT kreeg je een interne opleiding van 2 jaar en de ambts-eed afleggen. Ze zijn eruit geschopt ten bate van de aandeelhouders, wie kent zijn postbode nog? Ik niet, 3 dagen in de week bezorgen voor een hongerloontje wie doet dat juist, neem het ze niet kwalijk in deze tijden, moeten we bij de overheid zijn, en dan nog Sand en Select wat een zootje onze post ligt aan de kant van de weg van de week weer meer als 100 poststukken. Verbeteren zal het niet met 46 miljard aan bezuinigen op ons bord. Durf niet eens meer wat te bestellen of te versturen, ja aangetekend, triest.

 • Reintejdevos op 14 november 2012 om 22:07

  Bezuinigen doen we alleen om een systeemverandering te kunnen doorvoeren richting neo-socliberalisme….

  De zwakste schouders dragen de zwaarste lasten en de verzamelaars leveren het zwaarste pakje in met de meeste p(ostz)egels…

 • Paul op 15 november 2012 om 00:28

  Dit is voor veel webwinkels de normale gang van zaken , doe het zelf ook en heb hier nog een paar duizend gulden liggen om te gebruiken , elke dag meerdere pakketten en brieven van 2,50/3 euro , wegplakken die hap.

 • Wilhelmus op 20 november 2012 om 20:31

  En nu maar hopen dat er geen stikkers over heen geplakt worden.

 • Ed Kaspel op 25 november 2012 om 20:09

  Prachtig pakket.
  Overigens, na al die jaren van wegplakken op grote schaal zal het overschot aan oude postzegels toch wel eens een keer wat minder worden?
  Als de Post slim zou zijn, kopen ze zelf partijen oude zegels op tegen 50% van nominaal. Kunnen ze wel 100% verplichting afboeken. En maken ze dus winst.

 • Marcel Vos op 25 november 2012 om 21:06

  Het overschot is zo groot Ed. Het bedrijf hoefde ook natuurlijk niet de nominale waarde betalen maar de drukkosten dus drukken maar en dus overschot hadden ze liever toen dan aangepast laten drukken denk ik omdat ze dan wel eens veel duurder uitkwamen .

  Mensen zouden wel de zegels inleveren tegen de 50% velen krijgen al minder bij de handelaren en dat is ook niet gek want wat moet een handelaar er mee dan wegplakken of doorverkopen met 10 tot 20% winst en dan worden ze als nog weg geplakt door de koper .

 • cees op 14 maart 2013 om 14:35

  Wij hadden laatst een meneer in de winkel die op deze manier geëmigreerd is naar Australië
  Zijn halve inboedel zo verstuurd ;)
  Moet niet gekker worden.

 • P. Michiels op 10 oktober 2020 om 18:11

  Vreemd genoeg kreeg ik vandaag een melding in de mail dat dit een nieuw artikel zou betreffen; leuk om dit terug te zien/lezen… inmiddels geen guldenszegels meer en wegplakken is er niet echt meer bij.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)