Burgers helpen de wetenschap in Australië - Postzegelblog

Burgers helpen de wetenschap in Australië

0

Het project: “Citizen science” (Burgers en wetenschap) omvat publieke participatie en samenwerking in wetenschappelijk onderzoek, met als doel de wetenschappelijke kennis te vergroten. Om betrokken te zijn bij burgers en wetenschap heb je geen wetenschappelijke opleiding nodig. Iedereen kan burgerwetenschapper zijn!

Deze postzegeluitgave bevat vier recente burgerwetenschappelijke projecten in Australië. ‘QuestaGame’ helpt de biodiversiteit te redden met een innovatieve speltoepassing, waarbij spelers soorten opnemen, terwijl ze plezier hebben bij het benoemen en daarbij beloningen verdienen. Het biodiversiteitsproject “Ngukurr Wi Stadi Bla Kantri” (Wij bestuderen het landschap) is een interculturele samenwerking tussen de afgelegen inheemse gemeenschap Ngukurr in het zuidoosten van Arnhem Land en de Macquarie Universiteit. Het Australische Vlinder conserverings- en onderzoeksproject biedt burgerwetenschappers alle informatie die ze nodig hebben om vlinderwaarnemingen vast te leggen.

Deelnemers aan ‘Zika Mozzie Seeker’ verzamelen muggeneieren en sturen ze naar het ‘Queensland’s Metro South Health’ voor het tellen en screenen van ‘Zika-mozzie DNA‘ door de ‘Forensic and Scientific Services’ van ‘Queensland Health’.

Het doel is om in de toekomst de overdracht van de ziekte ‘Zika’ te voorkomen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
AustraliëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)