De gevoelige Kreeft op postzegels - Postzegelblog

De gevoelige Kreeft op postzegels

4

1-postzegel-kreeft-griekenland-2007‘Wat voor sterrenbeeld ben jij?’ Je hoort de vraag best vaak. En dan denk ik er direct achteraan; ‘en wat voor ascendant?’. Want je sterrenbeeld representeert je innerlijk en je ascendant meer je persoonlijkheid en manier van optreden naar de buitenwereld toe. Ja, inderdaad, ik heb wat met astrologie. En er zijn mooie en leuke postzegels te over met dierenriemtekens erop. Reden genoeg voor een serie over de twaalf tekens die de zodiac kent. Vandaag de eerste, de Kreeft, omdat de zon vanaf overmorgen dit teken staat.

2-postzegel-kreeft-bosnie-herzegovina-20043-postzegel-kreeft-rusland-2004

Bosnië Herzegovina 2004                 Rusland 2004

Sterrenbeeld kreeft

Wanneer je tussen 21 juni en 23 juli bent geboren, ben je het astrologische teken Kreeft. Het vierde teken van de dierenriem. Een van de belangrijkste kenmerken van de Kreeft is vrede en harmonie in huis. De Kreeft is emotioneel en gevoelig voor de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Geborgen en beschermd voelen is van groot belang voor de Kreeft. Een beschermde plek en de wetenschap dat degenen van wie hij houdt, ook van hem houden. Wanneer deze behoeften ontbreken, zal hij in zijn schulp kruipen en onbereikbaar zijn voor anderen. Een gekwetste Kreeft kan zelfs in een diepe depressie raken. De Kreeft zorgt vol overgave voor gezin en vriendschappen. Maar de Kreeft is overgevoelig en vergeet niets. Geen ander teken van de dierenriem onthoudt zo goed als de Kreeft wat hem is aangedaan. Hij vergeeft, maar vergeten zal hij nooit. Verder hecht de Kreeft aan oude en vertrouwde dingen en een plek voor zichzelf. En zekerheid is voor de Kreeft in alle opzichten heel belangrijk.

6-postzegel-kreeft-oostenrijk-20057-postzegel-kreeft-sri-lanka-2007

Oostenrijk 2005                              Sri Lanka 2007

De postzegels van Oostenrijk en Sri Lanka geven de het sterrenbeeld Kreeft weer zoals dat te vinden is aan de noordelijke hemelkoepel. Bijzonder is dat Oostenrijk de kaart van het sterrenbeeld en de Kreeft ondersteboven heeft afgebeeld. Tja, het is misschien maar ‘hoe je het bekijkt’.

4-postzegel-kreeft-hongarije-20055-postzegel-kreeft-roemenie-2002

Hongarije 2005                               Roemenië 2002

Wat een verschil. De postzegel van Hongarije vol tierlantijnen en die van Roemenië strak en duidelijk.

Kreeft als ascendant

Als Kreeft je ascendant is, hecht je veel waarde aan een vertrouwde omgeving. Veranderingen wil je daarom het liefst stapje voor stapje doorvoeren. Als je nieuwe mensen ontmoet, kijk je de ‘kat uit de boom’.  Je bent weliswaar aardig en vriendelijk, maar gereserveerd. Wanneer je echter eenmaal een vriendschap sluit, is dat het liefst voor de rest van je leven. Door je gevoeligheid ga je voorzichtig met de gevoelens van anderen om. Je kunt goed troosten en beschermen. Pas op dat je zelfvertrouwen niet wordt ondermijnd. Daardoor kruip je in je schulp.

8-postzegel-kreeft-australie-20079-postzegel-kreeft-oekraine-2008

Australië 2007                                Oekraïne 2008

De postzegel van Australië refereert aan de huiselijkheid van de Kreeft en zijn soms wat impulsieve karakter. Oekraïne heeft het sterrenbeeld Kreeft in een nieuw jasje gestoken.

En nu vraag ik me natuurlijk af of er zich Kreeften onder de lezers van de Postzegelblog bevinden. Zo ja, net veel herkenbaars gelezen?Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Bate Hylkema op 20 juni 2009 om 09:40

  Op de tab van de KWF-Kankerbestrijdingspostzegel (één van de vijf zo juist uitgegeven Jubileumpostzegels) staat ook een kreeft.

 • toon op 20 juni 2009 om 10:44

  Dat wordt vast een leuke serie Jacqueline. Nou ben ikzelf wel geen maar mijn vrouw wel. Dus heb ik dat stukje erg goed gelezen en er een stuk van over genomen op mijn eigen weblog:
  http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/postzegel/index.php?pagina=1
  Bedankt en succes met de rest.

 • Jacqueline van der Pas op 22 juni 2009 om 00:11

  @Bate, dank voor je reactie. Hippocrates “zorgde” voor het beeldmerk van KWF Kankerbestrijding. Kanker bestaat al heel lang. Er zijn Egyptische mummies gevonden van mensen die aan kanker zijn overleden. De naam kanker stamt uit de Griekse en Romeinse oudheid. Hippocrates (460-377 v. Chr.), de ‘Vader van de moderne Geneeskunde’, deed veel onderzoek. De uitlopers van gezwellen die hij bij mensen zag, vergeleek hij met de ledematen van een krab. Daarom is het woord kanker daarvan afgeleid. Dat was trouwens een leuk artikel over de Jubileumpostzegels

 • Jacqueline van der Pas op 22 juni 2009 om 00:23

  @Toon, wat leuk! Ook om te lezen dat je vrouw een Kreeft is en je daarom het stukje goed gelezen hebt ;-) In mijn nabijheid zijn ook Kreeften. Ik herken veel.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)