De Weegschaal, harmonie en evenwicht - Postzegelblog

De Weegschaal, harmonie en evenwicht

0

1 postzegel Weegschaal Australië 2007Van 23 september tot en met 22 oktober staat de zon in het teken Weegschaal. Ben je in deze periode geboren dan zul je waarschijnlijk heel wat wikken en wegen. De Weegschaal is het teken van de twijfel. Twijfel tussen ja en nee, zal ik wel of zal ik niet, twijfel tussen toegeven en voor zichzelf opkomen. De Weegschaal is altijd op zoek naar evenwicht en harmonie.

Sterrenbeeld Weegschaal

Wanneer de Weegschaal een besluit moet nemen, is dat niet zo maar één, twee, drie gebeurd. Dit heeft niets te maken met onzekerheid, maar met het feit dat de Weegschaal alle mogelijkheden zorgvuldig wil beoordelen. Daarbij kan hij de gevolgen van beslissingen goed overzien. Dat kan erg lastig zijn bij het maken van een keuze, maar je kunt het ook zien als een voordeel. Het maakt de Weegschaal namelijk een ware diplomaat en vredesstichter. Zijn diepgewortelde gevoel voor rechtvaardigheid komt hierbij ook goed van pas.

2 postzegel Weegschaal San Marino3 postzegel Weegschaal Hongarije 2005

Deze postzegels zijn onderling niet in evenwicht. Een hele eenvoudige en rustig ogende zegel van San Marino en daarnaast een ingewikkelde en kleurrijke postzegel van Hongarije (2005).

Zorgen voor harmonie en rechtvaardigheid, dat doet de Weegschaal graag. Hij vindt het fijn om mensen om zich heen te hebben en het hen naar de zin te maken. De Weegschaal is bijzonder gevoelig, zachtaardig en prettig in de omgang. Hij geeft echt om anderen. Daarom voelen mensen zich bij hem op hun gemak. De Weegschaal moet wel oppassen dat hij door zijn hang naar harmonie in sommige situaties niet te tolerant en toegeeflijk is.

De Weegschaal is een ideale vertrouwenspersoon. Hij kan goed luisteren en alles van diverse kanten bezien. Zijn mening geeft hij tactvol en diplomatiek. Zelf wil de Weegschaal graag goed begrepen worden. Hij hecht er ook veel waarde aan dat anderen hem aardig vinden. Vooral in de relationele sfeer is de Weegschaal erg gevoelig voor stemmingen. Ruzies of zorgen kunnen de hem totaal uit balans brengen.

4 postzegel Weegschaal Griekenland 20075 postzegel Weegschaal Oostenrijk 2005

Op de postzegels van Griekenland (2007) en Oostenrijk (2005) heeft de Weegschaal zijn evenwicht gevonden.

Weegschalen laten soms duidelijk twee karakters zien. Periodes van vrolijkheid en gezelligheid worden afgewisseld met periodes vol eenzaamheid en melancholische stemmingen. Twee uitersten dus, het genietende ‘ik hou van het leven’ en het wanhopige ‘ik zie het niet meer zitten’.

Voor wat betreft kleding en inrichting heeft de Weegschaal een goede smaak. Hij houdt van mooie dingen en kan ze vaak zelf maken. Veel Weegschalen zijn kunstzinnig.

6 postzegel Weegschaal Oekraïne 20088 postzegel Weegschaal Bosnië Herzegovina 2004

Oekraïne (2008) wil (denk ik) op de zegel tot uitdrukking brengen dat de Weegschaal er graag goed uitziet. De postzegels ernaast is van Bosnië Herzegovina (2004).

De Weegschaal als ascendant

Mensen met ascendant Weegschaal maken een charmante en vriendelijke indruk. Hierdoor zijn het aantrekkelijke en populaire persoonlijkheden. Hoewel ze het niet met iedereen goed kunnen vinden, willen ze toch graag met iedereen “goede maatjes” zijn. Ze gebruiken hun charme om dat te bereiken. En het liefst willen ze dat de mensen om hen heen net zo aardig zijn als zijzelf. Ze streven ernaar om met iedereen in vrede te leven. Doordat harmonie tussen mensen hun ideaal is, kunnen ze soms koste wat het kost conflicten uit de weg gaan.

7 postzegel Weegschaal Sri Lanka 20079 postzegel Weegschaal Rusland 2004

Twee erg op elkaar lijkende Weegschalen. Eén van Sri Lanka (2007) en de andere van Rusland (2004).

Weegschaal-ascendanten hebben de reputatie lang te twijfelen voordat er actie wordt genomen. Pas nadat alle mogelijkheden zorgvuldig zijn afgewogen en op grond van een zo eerlijk mogelijke beoordeling van de situatie komen ze in actie. Daar komt nog bij dat het nemen van een eigen besluit wordt bemoeilijkt doordat ze erg gericht zijn op de ander.

Elegante kleding en mooie dingen, daar houdt de Weegschaal ascendant van. Ze zien er graag goed uit en houden ervan als hun omgeving er ook mooi uit ziet. Vaak ontwikkelen ze naarmate ze ouder worden een voorliefde voor kunst en muziek.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)