Vol kracht en trots, het sterrenbeeld Leeuw - Postzegelblog

Vol kracht en trots, het sterrenbeeld Leeuw

10

1 postzegel Leeuw Griekenland 2007Vandaag maken we de overstap van de gevoelige Kreeft naar de krachtige Leeuw. Het vijfde teken van de dierenriem. Wanneer je tussen 22 juli en 23 augustus geboren bent, behoor je tot het sterrenbeeld Leeuw. Welke innerlijke kenmerken behoren er bij de Leeuw? En hoe treedt iemand naar buiten die als ascendant Leeuw heeft?

Sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw is een geboren leider en oefent dan ook vaak gezaghebbende beroepen uit zoals rechter, directeur, politicus of advocaat. Maar de Leeuw staat ook graag in de schijnwerpers en geniet van aandacht en waardering. Beroepen als acteur, danser, presentator of popster passen dan ook goed bij hem.

2 postzegel Leeuw Rusland 20043 postzegel Leeuw Bosnië Herzegovina 2004

  Rusland 2004                                Bosnië Herzegovina 2004

De Leeuw op de postzegel van Bosnië Herzogovina straalt een imposante en nare bazigheid uit, terwijl de Leeuw juist heel charmant is.

Trots is de krachtigste emotie van de Leeuw. Hij lijkt altijd vol zelfvertrouwen en levensvreugde, maar in werkelijkheid kan dat heel anders zijn. Wanneer zijn zelfvertrouwen is geschaad of wanneer hij boos is of geïrriteerd, verschuilt hij zich achter een masker. Het kost de Leeuw dan veel tijd om te herstellen.

De Leeuw denkt vaak heel rechtlijnig. Heeft hij eenmaal een mening ergens over of een standpunt ingenomen dan zal hij niet snel van gedachten veranderen. Het is dan ook een uitdaging voor de Leeuw om open te staan voor de meningen van anderen. Hij is overgevoelig en lichtgeraakt en als hij eenmaal boos is, gedraagt hij zich als ‘koning op de troon’.

4 postzegel Leeuw Hongarije 20055 postzegel Leeuw Roemenië 2002

  Hongarije 2005                              Roemenië 2002

Alleen het beste is goed genoeg voor de Leeuw. Hij houdt niet van middelmatigheid. De hoge eisen die hij aan zichzelf stelt, stelt hij ook aan anderen. Het is alles of niets. Als een Leeuw geeft, geeft hij dus ook alles.

De sterkste kanten van de Leeuw zijn een hartverwarmende welwillendheid en een goed karakter. De Leeuw heeft spontane charme en charisma en is erg hartelijk en levenslustig.

6 postzegel Leeuw Oostenrijk 20057 postzegel Leeuw Sri Lanka 2007

  Oostenrijk 2005                             Sri Lanka 2007

Het zal niet de bedoeling zijn van de ontwerper, maar de postzegel van Oostenrijk doet mij aan de film ‘ Lion king’ denken.

Leeuw als ascendant

Het sterrenteken dat opkomt (aan de horizon in het oosten) op het moment van je geboorte is je ascendant. Je ascendant zegt iets over hoe je je in het sociale leven beweegt en hoe anderen je zien. Wanneer je Leeuw als ascendant hebt, sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Je vindt het ook interessant om indruk te maken en neemt vaak de leiding. Het liefst kom je sterk en vol zelfvertrouwen over. Als je iets dwars zit of wanneer je je gekwetst voelt, zul je dit niet snel laten merken. Daar ben je te trots voor. Het lijden van gezichtsverlies is ondenkbaar. Je doet alsof er niets aan de hand is, koelbloedig en zelfverzekerd. Verder ben je charmant en vrijgevig, je houdt je aan je woord en mensen kunnen op je rekenen. Wel moeten anderen aan jou hun integriteit bewijzen. Als ze dat doen dan ben je het toonbeeld van loyaliteit. Zolang mensen op een faire manier met je omgaan, gedraag je je waardig en eerzaam.

8 postzegel Leeuw Australië 20079 postzegel Leeuw Oekraïne 2008

  Australië 2007                               Oekraïne 2008

De postzegel van Australië vermeldt moedig en zoeken naar aandacht. En dat laatste beeldt de Leeuw ook uit, hij geeft een voorstelling op een podium.

Ik heb een sterk vermoeden dat er zich onder lezers (en zeker onder degenen die ‘ meepraten’ en discussiëren in de reacties) van de Postzegelblog een flink aantal Leeuwen bevindt. Leeuwen meldt u zich? Ik ben erg benieuwd.Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Roemenië Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (10) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)