Dutch Water Week: Beleef watersport in de regio Amsterdam, Almere en Lelystad - Postzegelblog

Dutch Water Week: Beleef watersport in de regio Amsterdam, Almere en Lelystad

0

Van 27 mei tot en met 4 juni 2023 vindt de tweede editie van de Dutch Water week plaats. Dat betekent dat de mooie omgeving van Amsterdam, Almere en Lelystad ruim een week lang in het teken van watersport staat. Van zelf suppen, kanoën of windsurfen tot topzeilers zien strijden tijdens de Allianz Regatta World Cup. Of kiest u voor de schoonheid van Flevoland?

Dutch Water Week

De Dutch Water Week vindt plaats in de wateren voor Almere en Lelystad. Op verschillende plekken op het water worden wedstrijden gehouden in een aantal moderne maar ook in de langer bestaande zeilklassen. Er worden demonstraties van het nieuwe urban watersporten georganiseerd en er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

Nederland (2022): Typisch Nederlands – Zeilen.

Vanuit Almere en forteiland Pampus wordt Optimist on Tour georganiseerd. Er zijn clinics en proeflessen in diverse watersportactiviteiten voor bezoekers om deel te nemen aan de wereld van watersport. Zie hieronder wat er allemaal te doen is voor jong en oud! Het is ook de ambitie om beurzen en anderen evenementen op en aan het water (b.v. kano/sup-toertochten, motorbootevenementen, kanopolowedstrijden) aan de Dutch Water Week te koppelen, evenals publiekstrekkers in extreme watersporten. Eigenlijk zijn alle evenementen met een link naar water welkom om zich aan de Dutch Water Week te verbinden.

 

Forteiland Pampus

Pampus (officieel Fort aan het Pampus) is een forteiland in het deel van het IJmeer dat behoort tot de gemeente Gooise Meren. Het kunstmatig eiland werd in 1887 aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee.

Nederland (2014): Uit de serie UNESCO – Forteiland Pampus.

Het forteiland is geopend van april tot en met oktober. Gedurende de winter worden er werkzaamheden verricht en is het eiland gesloten voor publiek. Het eiland is te bereiken met een veerdienst vanuit Muiden, Almere en IJburg. Passanten kunnen met eigen boot aan een van de steigers afmeren gedurende de openingstijden. Als men het fort zelf wil betreden, is een toegangsprijs verschuldigd.

Persoonlijke zegel Pampus.

Wist je dat Forteiland Pampus een eigen postzegel heeft? Koop op het eiland een postkaart en post ‘m ter plaatse op de Pampus Postbus! Of, stuur ons een digitaal kaartje.

 

Almere

SUP staat voor Stand Up Peddle en is een populaire combinatie van kanoën en surfen. Je staat op een board en beweegt je door het water met een lange peddel. Wil je dit een keer uitproberen? Dan is dit je kans! Huur dan een SUP-board bij Outdoorpark SEC Almere en krijg zelfs 10% korting namens de Dutch Water Week! Het water rond Almeerderhout is een prachtige plek om rond te peddelen.

Nederland (2011): Mooi Nederland – Almere.

Bij Sail-Today in Almere kun je catamaranzeilen, kitesurfen, windsurfen, suppen, kinderzeilen en in de zomer is er kamp voor de kinderen. Of geniet van een hapje met drankje in de Beachclub. Wat dacht je van een catamaranles met een instructeur voor 1 of 2 personen? Huur een catamaran en ga het water op. Doe mee aan de groepscursussen, of supyoga. Alles op het water kun je hier doen. Voor de jarige kinderen is het ook mogelijk om hier het kinderfeestje te vieren.

 

Lelystad

Tijdens het event is er een bomvol programma met fantastische sporten:

  • Allianz Regatta Worldcup
  • NK Windsurfen
  • Flevoland Regatta

…en nog veel meer!

Nederland (2007): Mooi Nederland – Lelystad.

 

Visit Flevoland

En als je toch Almere en Lelystad bezoekt voor het event, bezoek dan ook de andere delen van het prachtige Flevoland: natuur, architectuur, buitenkunst en natuurlijk de geschiedenis van de jongste provincie. Bezoek het nieuwste natuurgebied: Marker Wadden.

Nederland (2002): Provincievel 12 – Flevoland.

 

Marker Wadden

Marker Wadden is een cluster van vijf nieuwe, onbewoonde natuureilanden, die van 2016 tot 2021 kunstmatig in het Nederlandse Markermeer zijn aangelegd. De eilanden liggen gesitueerd op ongeveer vier kilometer van de Houtribdijk, die Enkhuizen en Lelystad verbindt. De afstand tot Lelystad bedraagt negen kilometer. Het cluster eilanden vormde voorlopig de eerste fase van een project dat in de toekomst verder kan worden uitgebreid. In deze fase hebben ze een oppervlakte van ongeveer 800 hectare, ruim één procent van het hele Markermeer. Marker Wadden maakt samen met de Oostvaardersplassen en de Lepelaarplassen deel uit van Nieuw Land, het nieuwe Nationaal Park dat in 2018 is gevormd.

Het grootste eiland heeft een haven en een aantal natuurvriendelijke gebouwen, die tezamen de Nederzetting op Marker Wadden vormen. Alleen dit hoofdeiland is (in beperkte mate) voor publiek toegankelijk. Er wordt gestreefd naar een natuur- en recreatiegebied met een oppervlakte van uiteindelijk 10.000 hectare (een zevende van het Markermeer), waarvan 4500 hectare bovenwaterlandschap en 5500 hectare onderwater. Hiermee is het een van de grootste natuurprojecten van West-Europa. Het project, waarin Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat samenwerken, beoogt ecologisch herstel door verbetering van de bodem- en waterkwaliteit, maar levert tevens een grote bijdrage aan de biodiversiteit in dit gedeelte van het Markermeer.

Nederland (2023): Beleef de Natuur – Marker Wadden.

De eilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Het project draagt bij aan het natuurherstel van het kwaliteitsarme meer, dat ecologisch gezien in een slechte toestand verkeerde. Ten gevolge van het afsluiten van het Markermeer door de Houtribdijk hoopte zich gedurende vele decennia slib op. Dit slib, in combinatie met de turbulentie van het water, maakte het water in het Markermeer troebel en verstikte het bodemleven, waardoor de ecologische kwaliteit van dit natuurgebied achteruitging. Vissen, waterplanten en schelpdieren hadden moeite met overleven, waardoor er voor trekvogels gebrek aan voedsel dreigde te ontstaan. Met gebruikmaking van dit slib zijn de eilanden gebouwd.

Nederland (2023): Marker Wadden – vogels.

 

Meer info:

Dutch Water Week: https://dutchwaterweek.com/

Forteiland Pampus: https://www.pampus.nl/

Visit Flovoland: https://www.visitflevoland.nl/nl

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)