Mijnheer Janssen uit Venray - Postzegelblog

Mijnheer Janssen uit Venray

0

Het is mei 1966 en mijnheer Janssen is 25 jaar gelukkig getrouwd. Hij is blijkbaar een grote royalist, want hij ergerde zich rot aan het feit dat er ter gelegenheid van het huwelijk van Claus en Beatrix, geen speciale postzegel is verschenen. Hij zal dus ook wel filatelist geweest zijn.

Dan bedenkt hij een stunt: Ter gelegenheid van zijn 25-jarig huwelijk geeft hij zelf een postzegel uit, voor die tijd iets ongehoords. Hij haalt zelfs de krant. In april 1966 staat er in de krant de kop: ‘Huwelijkszegel uit Venray brengt P.T.T. in moeilijkheden. (Van onze correspondent) VENRAY – Ter gelegenheid van zijn 25-jarig huwelijksfeest, dat zaterdag a.s. gevierd wordt, heeft de heer J.F.M. Janssen uit Venray, een ‘herinneringszegel’ uitgegeven die veel gelijkenis vertoond met een echte postzegel. De PTT is dan ook helemaal niet gelukkig met de originele manier waarop de heer Janssen zijn zilveren bruiloft in de aandacht wil brengen. De heer Janssen kwam op het idee een zegel uit te geven toen minister Suurhoff in de tweede kamer meedeelde te weinig tijd te hebben gehad om een extra zegel te ontwerpen ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus.
De schoonzoon van de heer Janssen die lithograaf is, ontwierp de zegel. De zegel van de “Republica Venray” ter waarde van 125 peseta’s is voor postzegelverzamelaars, ondanks het feit dat ze geen frankeerwaarde heeft, toch een waardevol bezit geworden. Er zijn 1000 exemplaren van gemaakt. De zegel laat de beeltenis zien van het echtpaar Janssen.
Einde krantenbericht.

Het idee zal afgekeken zijn van een zegel dat een paar jaar eerder verscheen ter gelegenheid van 20 jaar Benelux: Toen had je nog geen Persoonlijke Postzegels! En daar is PostNL nu heel blij mee, dacht ik zo!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)