Meer Dick Bruna's nijntje uitgiften 2020 - Postzegelblog

Meer Dick Bruna’s nijntje uitgiften 2020

0

Het thema ’65 jaar nijntje’ is volledig benut door PostNL dit jaar. Dick Bruna’s nijntje is een populair thema in binnen- en buitenland. Vooral in Japan wordt nijntje met haar vrienden op alle manieren verzameld. In deze blog worden de persoonlijke zegels als velletjes getoond, gebaseerd op de oorspronkelijke covers van de vijf nijntje-boekjes. Daarnaast ook de afbeelding van de jaarlijkse kinderbedankkaart en de speciale euromunt.

65 jaar nijntje

2020 is het jaar van nijntje. Het tekenfiguurtje van Dick Bruna is dit jaar 65 jaar geworden. Behalve de jaarlijkse kinderpostzegels zijn ook verschenen zilveren en gouden postzegels.

Zie voor een uitgebreid verhaal over Dick Bruna en nijntje met eerdere uitgiften en de uitgiften van 2020 in mijn eerdere blog:

https://www.postzegelblog.nl/2020/06/29/65-jaar-dick-brunas-nijntje-1955-2020/

Persoonlijke postzegelvellen

De vijf persoonlijke postzegelvellen met afbeeldingen zijn gebaseerd op de oorspronkelijke covers van de nijntje-boekjes. Elk vel telt vijf verschillende postzegels. De titels van de boekjes en vellen zijn: nijntje in de tent, nijntje’s droom, koningin nijntje, een fluit voor nijntje en nijntje de toverfee.

 

 

 

 

Kinderbedankkaart 2020

De Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie is door de Stichting Kinderpostzegels Nederland aangewezen als officiële distributeur van de Kinderbedankkaarten voor verzamelaars. De kaarten zijn te bestellen via:

http://www.kindmax.nl/Kinderpostzegels_KBK_Distributie.html

http://www.kindmax.nl/Kinderbedankkaarten_2020_form.html

De vereniging heeft ook nog oudere kaarten vanaf 2005 op voorraad. Met de opbrengst steunde vereniging financieel de Stichting Kinderpostzegels.

 

Kinderbedankkaart buitenkant.

 

Kinderbedankkaart buitenkant rechts.

 

Kinderbedankkaart binnenkant.

 

Kinderbedankkaart binnenkant rechts.

 

65 jaar nijntje in coincard

De jubileum-coincard bevat een officiële Nederlandse 2 euromunt uit 2020 en een goudkleurige uitgifte met een ode aan Dick Bruna, beide geslagen in het nieuwe muntgebouw. De voorzijde toont het karakteristieke portret van Dick Bruna met het opschrift ‘Dick Bruna 1927 – 2017’; op de keerzijde vindt u het jubileumlogo van nijntje met de tekst ‘65 years of miffy’: haar internationale naam. De coincard is opgemaakt in nijntje-stijl en toont het wereldberoemde konijn met een ballon: het is immers haar verjaardag. De vlaggetjes en de rondfladderende vlinders maken het feest compleet.

Nijntje penning en 2 euro munt in coincard. Bron: www.knm.nl Foto: KNM.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Japan Boeken KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (14 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)