Laatste nieuws van de Fabeltjeskrant - Postzegelblog

Laatste nieuws van de Fabeltjeskrant

2


De Stichting Kinderpostzegels meldt dat de Kinderpostzegelactie dit jaar maar liefst € 9.401.715 heeft opgebracht. Het succes van de Kinderpostzegelactie dit jaar is mede te danken aan het vernieuwde assortiment en de bestel-app waarmee kinderen bestellingen konden plaatsen. Ook het thema ‘Fabeltjeskrant’ is erg populair bij jong en oud. Ter vergelijking de opbrengsten van de Kinderpostzegelactie in 2017 (‘Jan, Jans en de kinderen’) en in 2016 (‘100 jaar Fiep Westendorp’) zijn resp. 9,7 miljoen euro en 9,3 miljoen euro. Hieronder volgt het laatste nieuws over de succesvolle ’50 jaar Fabeltjeskrant’ acties.


Kinderbedankkaart
De Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie verzorgt de distributie van de kinderbedankkaarten van de Stichting Kinderpostzegels. Deze kaarten zijn te bestellen via http://kindmax.nl/ Hieronder ziet u de voorkant en de binnenkant van de kinderbedankkaart 2018. Met dank voor de informatie van de vereniging.

Voorkant kinderbedankkaart 2018

Binnenkant kinderbedankkaart 2018

Premium PostNL

PostNL heeft aan vaste klanten bij de laatste zending een premium vel Fabeltjeskrant met twee ansichtkaarten verzonden. De twee kaarten geven meneer de Uil aan van 1968 en van 2018 net als op het vel.

Premium vel PostNL

Overige verzamelwaardige artikelen

 

Viewmaster pakket bestaande uit 2 reels, 2 singles 45RPM en viewmaster

 

Vier beschuitblikken

Fabeltjesland expo

Een heuse expo speciaal voor de kinderen in LP2 Rotterdam t/m 13 januari 2019: https://fabeltjesland.nl/

Expo Fabeltjesland in LP2 Rotterdam

Een kleine expo is ook te zien in Museum Hoorn: https://www.museumhoorn.nl/nw-5548-7-3690870/nieuws/de_fabeltjeskrant_50_jaar.html

Fabeltjeskrant film

De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen is met de computer geanimeerde kinderfilm met in de hoofdrol de personages uit de televisieserie. De film is te zien vanaf 19 december 2018, zo’n 50 jaar na de eerste uitzending van de poppenserie.  Omdat de originele stemacteurs frans van Dusschoten en Ger Smit waren overleden werden de stemmen ingesproken door Huub Dikstaal (Meneer de Uil), Ad Knippels (Lowieke de Vos), Richard Groenendijk (Ed en Willem Bever). Elsje Scherjon (80 jaar, ook van de tv-serie) deed opnieuw Juffrouw Ooievaar. Verdere bekende actrices met stemmen: Georgina Verbaan (Truus de Mier en Zaza Zebra) en Loes Luca (Isadora Paradijsvogel). De muziek werd gecomponeerd door DJ Armin van Buuren die de nieuwe personage dj Wally Windhond voor zijn rekening nam. Film trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XUHiyZeJ_GE

 

Tijdens de opening van ADE (29 oktober 2014) werden de dj-zegels gepresenteerd. Armin van Buuren staat in het midden met zijn postzegel.

Fabeltjeskrant boek

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • paulv op 3 januari 2019 om 19:11

    Ja, toch lastig die jaarwisseling. In de eerste zin én in de tweede zin gaat het mis: .. dit jaar… “Dit jaar” betekent na de jaarwisseling iets anders dan ervoor.

    Het is tijdsbestendiger als er staat “.. dat de Kinderpostzegelactie van 2018 maar liefst ..” etc etc.

    Voorts nog een fotobijschrift “Vier beschuitblikken”. Ik zie vijf blikken, de ene andere is dan blijkbaar voor iets anders dan beschuit.

  • Randy Koo op 7 januari 2019 om 19:51

    @PAULV: Wordt het niet tijd dat u ook een blog schrijft over een bepaald thema, persoon, gebeurtenis of land ? Ik vind het vreemd dat u naar mij en Bate zo kritisch schrijft over de fouten van het Nederlandse taalgebruik en u in feite de inhoud en boodschap van onze blogs mist. We hebben niet allemaal bij de universiteit Nederlands gestudeerd. Ik wacht op uw eerste bijdrage aan deze blog !

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)