PostBeeld Rotterdam gaat sluiten - Postzegelblog

PostBeeld Rotterdam gaat sluiten

4

In 2012 werd postzegelwinkel Medo onderdeel van PostBeeld. Ondanks veel toevoeging van voorraad in de winkel en een recente  verbouwing heeft de eigenaar Rob Smit besloten om het filiaal in Rotterdam te sluiten vanwege teruglopende klandizie.
Gisteren informeerde PostBeeld haar klanten over de aankomende sluiting van het filiaal in Rotterdam met onderstaand bericht.

Helaas hebben wij moeten besluiten onze winkel in Rotterdam te gaan sluiten per 2 juli.
Deze beslissing is tot stand gekomen na zorgvuldige afweging van vele voors en tegens.

Een belangrijke reden is de teruglopende winkelomzet. Sinds de overname in 2012 (maar ook al daarvoor) loopt de winkelomzet vrijwel ieder jaar terug. Wij hebben getracht dit te keren door de voorraad alsmede de roulatiesnelheid sterk te vergroten en vorig jaar nog door de winkel een facelift te geven. Helaas niet met het beoogde succes.
Onze internetverkopen daarentegen nemen nog steeds sterk toe. Dit is ook de belangrijkste reden waarom we de vestiging in Rotterdam nog zo lang hebben kunnen openhouden en zelfs hebben kunnen verbouwen. Als totale vestiging draait de zaak goed.

Knooppunt van onze internetactiviteiten is de vestiging in Haarlem. Alhoewel we daar drie aaneengesloten panden hebben barst ons bedrijf daar uit zijn voegen en werken er tientallen mensen. Dit was altijd een belangrijke reden om onze vestiging in Rotterdam als extra magazijn open te houden. In deze situatie komt nu verandering omdat we vanaf april in Haarlem de beschikking hebben over een tweede bedrijfspand van 400m2 op korte afstand van onze winkel. Naar dit nieuwe pand verhuizen we onze kantooractiviteiten, de magazijnen van onze andere hobbywebshops en de verzamel- en verzendafdeling voor onze orders. In de drie aaneengesloten panden in de Kloosterstraat krijgen we hierdoor zoveel ruimte dat we er ook de voorraad uit Rotterdam met gemak in kunnen onderbrengen, wat natuurlijk belangrijke voordelen op het gebied van efficiëntie met zich meebrengt.
De winkel in Haarlem wordt dan ook een mega grote postzegelwinkel met zeer veel voorraad, altijd vele honderden laaggeprijsde collecties of partijen. Er is een grote voorraad benodigdheden (nieuw en tweedehands), een afdeling waar u zegels à 10c per stuk en poststukken kunt uitzoeken en een mooie afdeling klassiek materiaal alsmede een klein museum over de geschiedenis van de filatelie.
Daarnaast blijven onze vestigingen in hartje Amsterdam en hartje Leiden gewoon geopend.

Uiteraard gaan we niet weg zonder opheffingsaanbieding.

Vanaf nu tot de laatste dag op 1 juli geven we kortingen op bijna alles wat in de winkel voorradig is. De kortingen worden steeds groter, maar de keuze steeds kleiner.

in april: 10% korting*

in mei: 15% korting*

in juni 20% korting*

op de laatste dag, zaterdag 1 juli: 30% korting*

*De korting geldt op alles in de winkel, met uitzondering van postzegels nieuwer dan 2012. Korting geldt niet op (internet)bestellingen of op artikelen die uit een van onze andere winkels komen.

Wat betekent het voor:

Nieuwtjesabonnees

Indien u een nieuwtjesabonnement bij ons in de winkel Rotterdam heeft lopen, zullen we dat automatisch overzetten naar een verzendabonnement. Wij sturen u dan de zegels regelmatig toe op onze kosten en nemen contact met u op om over de frequentie en verzendbedragen afspraken te maken. Indien gewenst kunnen wij uw abonnement ook verder laten lopen in de winkels te Amsterdam, Haarlem of Leiden.

Ophalen websiteorders

Indien u gewend bent om via onze website te bestellen en de artikelen in Rotterdam komt ophalen moeten wij u helaas mededelen dat dat vanaf 1 juli niet meer mogelijk is. U kunt uw bestellingen voortaan naar uw huis laten sturen, of desgewenst op komen halen in Amsterdam, Haarlem of Leiden. Bestellingen in Rotterdam die op 1 juli nog niet opgehaald zijn zullen we meenemen naar onze winkel in Haarlem.
Postzegels of Munten verkopen aan PostBeeld
Uiteraard blijven we gewoon goede collecties inkopen! Vanaf 1 juli kunt u daarvoor (liefst na afspraak) terecht in een van onze andere winkels.

Wat kunnen wij nog meer voor u betekenen?

Wij blijven u graag van advies dienen en helpen bij de opbouw van uw verzameling. We doen dat via onze filatelistische websites (zie overzicht hieronder) of in onze winkels. Daarbij wordt onze winkel in Haarlem door zijn omvang en voorraad echt een belangrijk filatelistisch centrum in Nederland. Buiten onze filatelistische en numismatische activiteiten beheert PostBeeld diverse andere webwinkels (vnl in Hobbysfeer). Hieronder een overzicht;
Onze adressen:

Winkel Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 302, 1012 RT Amsterdam, tel: 020-6223765, info@npmh.nl
Winkel Haarlem
Kloosterstraat 17, 2021 VJ Haarlem, tel: 023-5272136, haarlem@postbeeld.nl
Winkel Leiden
Vrouwensteeg 3, 2312 DX Leiden, tel: 071-5123233, info@postbeeldleiden.nl
Kantoor en Hobbyafdelingen
Emrikweg 26a, 2031 BT Haarlem, tel: 023-5272136, info@postbeeld.com

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Lars op 12 april 2017 om 13:42

  Jammer, weer een postzegelwinkel minder.
  Minder winkelomzet door de vergrijzing? Helaas een doorgaande trend. De jongere verzamelaars (20-50) zoeken het voornamelijk online. Gelukkig nog wel een grote groep. Maar of deze groep in de toekomst de winkels, verenigingen en beurzen gaat redden is nog maar de vraag…

 • Ramon op 14 april 2017 om 19:01

  Ik koop zelf ook voornamelijk online, dit heeft voor mij meerdere redenen.

  Het is makkelijker.
  De postzegelwinkel in Groningen is een klein, donker hol met weinig bezieling en beleving.
  De vereniging bij mij in de buurt heeft voornamelijk op zaterdag beurzen, dan kan ik ivm werk vrijwel nooit.

 • Patrick Lava op 16 april 2017 om 10:16

  Als ik vergelijk wat ik online betaal voor materiaal wat ook in de plaatselijke postzegelhandel verkrijgbaar is, dan is de keuze snel gemaakt. Bovendien is het praktischer. je winkelt vanuit je luie stoel en je doet dat wanneer het je het beste uitkomt. Je hoeft geen afspraak te maken, en er staat niemand ongeduldig op je vingers te kijken tot je nu eindelijk eens hebt beslist.
  Toch heeft de lokale handel m.i. nog een toekomst, en dat wordt bij ons in NL en BE aangetoond door een aantal innovatieve en energieke handelaars, die er niet alleen in slagen het hoofd boven water te houden, maar bovendien ook nog groeipotentieel realiseren. De tijd van de kleine winkeltjes, met een interieur als dat van een bruine kroeg, loopt inderdaad op z’n eind. Men kan daar wellicht nostalgische beschouwingen aan vastknopen, maar ondertussen moeten we wel verder. De toekomst, ook die van de postzegelhandel, is aan de durvers en de vernieuwers.

 • Rob Smit op 1 juli 2017 om 07:04

  Vandaag, 1 juli 2017 is de laatste openingsdag van PostBeeld-Medo te Rotterdam.

  Wij nodigen iedereen uit om vandaag in de winkel afscheid te komen nemen. Wij zorgen voor een drankje en een hapje en hebben een extra verrassing voor iedere bezoeker.

  Openingstijd 10-16u.

  Rob Smit
  Caroline Groenhof
  Ruth Hofgren

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)