7e editie Delfsail: er gaat niets boven Groningen - Postzegelblog

7e editie Delfsail: er gaat niets boven Groningen

0

Welkom bij het grootste Sail evenement van Noord-Nederland. Vier dagen lang (13 tot en met 16 juni 2024) is de haven van Delfzijl één groot festivalterrein met  indrukwekkende Tall Ships, artiesten van formaat, maritieme markten, straattheater, shantykoren en nog veel meer. De hele wereld komt naar DelfSail!

Delfsail

De hele wereld komt in juni naar Delfzijl waar zowel bezoekers als bemanningen een onvergetelijke ervaring wacht bij DelfSail 2024. Sinds de eerste editie in 1986 heeft DelfSail zich ontpopt tot een prachtig sail-evenement dat zijn gelijke niet kent. DelfSail onderscheidt zich door de unieke ligging van de haven pal tegen het centrum van Delfzijl. Ook in dat centrum wordt DelfSail uitbundig gevierd.

Nederland (2009): Mooi Nederland – Delfzijl

Van 13 tot en met 16 juni 2024 opent DelfSail zijn kades voor iedereen, zonder toegangsprijs. DelfSail trekt niet alleen schepen maar ook bezoekers van over de hele wereld. Het is de warme ontvangst, de informele sfeer en de gastvrijheid die DelfSail kenmerken en aantrekkelijk maken.

 

Van majestueuze Tall Ships tot varend erfgoed

Dar Mlodziezy is sinds haar bouw in 1982 eigendom van de Zeevaartacademie van Gdynia. Haar naam betekent “het geschenk van de jeugd” en ze verving het prachtige fregat Dar Pormoza dat meer dan vijftig jaar toekomstige officieren van koopvaardij- en vissersvloten had opgeleid.

Ze bleek een succesvol zeilopleidingsschip te zijn en in de daaropvolgende jaren werden vijf zusterschepen gebouwd, Druzhba, Chersonses, Mir, Nadeshda, Pallada. Ze siert de Tall Ships’ Races al zo’n 25 jaar met haar aanwezigheid. Haar debuut was in 1982. Ze heeft de wereld rondgereisd, waaronder de 200ste verjaardag van Australië in Sydney in 1988.

 

Meer info:

7e editie Delfsail: https://delfsail.nl/nl

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)